Resereflektion nr 68: Ge mig Pride jämt, alla dagar i hela världen

Posted on

Stockholm Pride är en höjdpunkt om sommaren och i år är det dessutom Europride i stan. Extra mycket mångfald ur alla tänkbara vinkar. Hur länge ska det dröja innan den kärlek som vibrerar i Stockholm city under prideveckan är självklart varje dag, jämt i hela världen?

Vi har mycket att vara stolta över när det kommer till HBTQ-rättigheter i Sverige. Jag älskar att visa upp oss som land för alla världens turister som står längs gatorna och firar med oss.

Pride
Tre personer i deras rätt element. Pride 2012.

Jag vill ha Pride jämt

Ofta upplever jag att jag får som allra mest perspektiv när jag reser men när det är Pride på hemmaplan så behöver inga nationsgränser korsas. Jag blir jag påmind om hur mycket vi har att fira i Sverige men också hur få samkönade relationer eller identitetsvariationer jag ser när jag reser. Vi har kommit långt i Sverige men i 61 länder är homosexualitet belagt med fängelsestraff. Fy fan för att inte få älska vem en vill. Sandra Ehne från RFSL ger en bra bild av HBTQ-personers rättigheter runt om i världen i TV4.

pride
Print jag tagit av inslaget i TV4.
Pride
HIV-positiva marscherar i läkemedel för att uppmärksamma stigmat. Pride 2012

Jag älskar att gå i Prideparaden

Jag har tappat räkningen över hur många gånger jag gått i Prideparaden i Stockholm. Jag gör det av framför allt två skäl:

Egoistiskt: För att det är den bästa och roligaste folkfesten jag deltar i under ett år. I år extra roligt eftersom jag deltog i Friskis och Svettis ekipage och därmed körde tre friskispass på raken. Fullt ös.

Solidariskt: För att det då blir mycket uppenbart hur stor bredd och variation det finns på människor när de får leva ut sig själva till fullo. Så borde det vara varje dagar och jag går i solidaritet och i kärlek med alla dessa människor för att visa mitt stöd.

pride
SJ kör det lilla tåget med det stora budskapet. Jag gillar som bekant tåg och inte gillar jag SJ mindre för att de under så lång tid varit extremt tydliga i sin marknadsföring att hos dem är alla, vem den än är och vart den än ska välkomna. 
pride
Friskisfest. Riktigt tuff att köra all in i tre timmar i den här värmen. Varje liten dropp regn avnjöts
pride
OH Yeah!

Alla resereflektioner hittar du i kategorin Resereflektioner 

2 thoughts on “Resereflektion nr 68: Ge mig Pride jämt, alla dagar i hela världen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *