Spektrum: Lalinda om att resor gör dig modig

Posted on

Än är sommaren inte slut och näst på tur i min bloggserie Spektrum är Linda Hörnfeldt som bloggar på Lalinda.se. Hon berättar om mod och att resor gör dig modig när du reser på egen hand. 

Spektrum är en bloggserie där medvetna och nischade bloggare berättar om sin syn på resor. Tillsammans ger alla inlägg ett breddat spektrum med ny aspekter och perspektiv. Låt mig presentera sommarens nionde spektrumvidgare!

Spektrum om att resor gör dig modig

Vem är Linda?

En tänkare. En kreatör. En glad skit. Jag strävar alltid efter förbättring och tror på att vara nöjd men inte nöja sig. Jag har fått höra att jag är modig men ser det själv som att jag inte har något alternativ än att fortsätta röra mig framåt. Move or die liksom.

Resor gör dig modig
Linda äger hela gatan

Vad är Lalinda?

LaLinda är mitt alterego, min onlinepersona som jag skapade för kanske 10 år sedan. Hon är inte speciellt annorlunda från mig eftersom vi är samma person men hon verkar nog lite mer glammig än vad jag är egentligen. Gud, varför pratar jag om henne i tredje person? Det är ju jag! Faktiskt. Rakt igenom. Fast LaLinda låter roligare än Linda Hörnfeldt på nätet.

Vad är din relation till resor?

Otroligt komplicerat. Jag älskar att resa men är samtidigt otroligt bekväm. Vill helst ligga hemma på soffan och samtidigt klättra på fjäll och se världens sju underverk. Resor är en ansträngning för mig, men en som är helt klart värd det.

Dela med oss av dina resetankar

För mig innebär resande mod. Jag älskar att resa själv och när jag gör det vill jag inte bara ligga på en strand eller gå i turistkvarteren utan hyr gärna en bil och åker ut och upptäcker. Och när jag väl är i den situationen älskar jag det men det kräver en hel del för att jag ska göra det.

Jag utvecklas som mest som person när jag reser. När jag är själv med mina tankar och hamnar i situationer som jag måste lösa, även om de är obekväma. Det är då jag känner mig modig och det är på mina resor som jag utvecklat det här modet. Jag är nog modigast när jag reser.

Så känner jag att jag stått stilla ett tag så drar jag iväg på en ensamresa, då flyttas nålen direkt.

resor gör dig modig
Powerup som Frihetsgudinnan – du kan mer än vad du tror och resor gör dig modig

Linda tipsar

  • Res själv! Det kommer göra magi med din personliga utveckling.
  • Hyr bil eller annat fordon och åk iväg utanför de vanliga turiststråken. Se något som får din själ att dansa.
  • Om du tycker det är läskigt att resa själv, börja hemma i Sverige eller ett land där du kan språket, sedan kan du avancera! 🙂
resor gör dig modig
Linda lite mer stolt över sig själv efter fallskärmshopp. På tal om modig

Fråga från Restänk: Om du var odödlig, vilken extremsport eller vilket äventyr skulle du då vilja utsätta dig för?

Jag skulle hoppa Wingsuit. Ser helt livsfarligt och komplett underbart ut! Kolla in här

//REKLAM// Restänk är konversationskort som skapar intressanta och reflekterande samtal. Passar i hammocken, under en roadtrip eller över en middag. Jag har gjort dem med mina bara händer och ambitiösa hjärna. De finns att köpa för ett sommarpris på 150 riksdaler och är en utmärkt present.

Det här var del 9 av Spektrum. Spektrum är en bloggserie där både du och jag breddar vårt spektrum av perspektiv genom en annan persons vinkel på resor. Alla spektrum-inlägg finns helt logiskt i i kategorin Spektrum.

5 thoughts on “Spektrum: Lalinda om att resor gör dig modig”

  1. Kul läsning. Jag är helt övertygad om att mina ensamresor gjort underverk för mitt självförtroende. Jag älskar att resa med min man men reser själv hälften av alla mina resor. Det känns helt naturligt numera för mig.

  2. Rolig läsning! Jag känner lite igen mig i det där att vilja ligga i soffan men samtidigt vilja dra iväg på äventyr. Kanske därför jag drar mig lite för att boka och planera nästa resa, fast jag ju egentligen vill ut och resa :’D Märklig grej som är svår att förklara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *