Hälsning från Makarska i Kroatien – ett första dygn för 14 personer

Posted on

VI har en vecka framför oss i Makarska och här kommer en första hälsning och en ögonblicksbild av hur en dag kan vara när 14 pers samsas.

Vi är framme. Nio vuxna och fem barn tog sig från fyra orter i Sverige, teamade ihop på Arlanda och landade i Split i Kroatien efter hundra ruscher fram och tillbaka i flygplansgången. Åtminstone för barnen.

Resas skönaste sovställning
Hela gänget. En mor, en far, fyra barn, tre respektive och fem kusiner.

Hej från Makarska i Kroatien

Papp fyller 60 och vi har hyrt ett hus i Makarska som ligger en dryg timme söder om Split. Här kommer vi bo bra! Att samordna 14 pers kräver tålamod och acceptans över att vi ytterst sällan kommer sitta ned tillsammans på samma ställe. Idag har vi totalt varit samlad i 20 minuter allihopa. Resten uppdelat i olika konstellationer. Det är många behov och viljor som ska kombineras, inte minst när småttingar utgör en tredjedel av sällskapet.

Jag var här 2017 under ett par dygn när jag gjorde min Balkanroadtrip och är glad att vara tillbaka. Det är en mysig lite stad, det här skrev jag om Makarska då.

Inomhuspool
Balkonghäng
Middag med hela högen

Vår första dag i Makarska

Första dagen har vi gått en sväng i regnet och efter ett stopp på ett bageri vänt hem. Efter lunch sprack det upp och vi gick ner till strandpromenaden, lekte på en lekpark, badade i havet (nåja, en del av gruppen åtminstone) och tittar på Makarskas vackra siluetter nu när molnen skingrats sig.

Dagens mest välspenderade pengar var på en boll för 2 euro som motiverade Jason att gå nästan hela vägen hem. En massa mer eller mindre riktade passningar till andra på strandpromenaden och flera leenden. Alla glada för hans försök att träffa bollen. Elton har lyckats få en pirog för att han sa tack på kroatiska och en klubba för att han gjorde high five med en annan servitör. Han är rent av en charmerande kassako.

Samma bageri fast lite senare när det slutat regnat och alla var så himla glada i deras mackor och bullar
Mor och far!
Småstensstrand
En av alla siluetter
Strandpromenaden. Försök hitta så här lite folk i högsäsong mitt på dagen om du kan
Glada gänget, Jason har lärt sig att när kameran tas fram då ska det spexas
Guldbollen i blått

Det är toppen att vara här utanför högsäsongen. Det lär jag upprepa. Det mesta är bättre i mellan- och lågsäsong. Mer om detta i senare inlägg. Nu ska jag försöka vara här och nu denna vecka.

Här finns alla inlägg jag skrivit om Makarska och Kroatien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.