Hej Bratislava! Ett besök i Slovakiens huvudstad

Posted on

Bratislava välkomnar oss med sol och värme och vi håller fokus på mat och gå gata upp och ned. Här kommer en kort hälsning.

Vi har kommit fram till Slovakien vilket för oss är ett nytt land. Bratislava ligger precis vid gränsen till Österrike så än så länge är det bara huvudstaden vi fått en glimt av.

Jag funderar mycket på vad som lockar människor att besöka städer, varför Ljubljana känns hajpat och Bratislava helt bortglömt. Åtminstone i mina cirklar. Eller varför Prag varit en självklar destination för många medan jag aldrig hört något prata om Bratislava. Värt att tänka på några varv. Den med teorier om varför får gärna dela med sig.

Hälsningar från Bratislava

Vi har ätit oss igenom staden och gått från det ena mysiga caféet med goda lemonader till det andra haket och ätit en avocado-nacho-toast. Smaskens och skön feeling. Vi går gata upp och ned, Erik spanar in coola ställen och jag försöker få en bild av vad som är turistiskt och ”must do” i stan. Tycker alltid det är intressant att se vad som lyfts fram som unikt och ”värt en omväg” på en destination. Ibland, överskattat, ibland så bra som förväntat.

Här åt vi frukost
Den blåa kyrkan är en av de där unika sakerna med Bratislava på mångas listor
Hängt med denna vid Donau
Drack lemonad på Urban House
Gått på gågator
Hittade en street food marknad

Den här resan börjar lida mot sitt slut. Kvar på dagordningen har vi en bilresa genom Slovakien, ett kort stop i Krakow med fokus på Auschwitz, en rejäl etapp bilresa genom Polen, Tyskland och Danmark för att sedan puttra igenom Sverige.

Alla inlägg från denna resa finns i taggen Bröllopsresa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *