Ett hejhej från Malta

Posted on

En digitalt vykort med både text och bild i plural från Malta kommer här. Små utflykter blandas med häng i staden Sliema där jag bor.

Jag avslutar mina två kvällar på Malta sittandes på en bänk under gatlyktornas sken. Havet ligger svart framför mig när solen gått ned och människor går i klungor på jakt efter något att äta. Det är så där tropiskt medelhavsvarmt och äntligen går det att njuta maximalt av värmen. Här kommer några raders hälsning från min minitripp till Malta.

Hej från Malta
Några badare krämar ut det sista av kvällssolen
Hej från Malta
Underbart att sitta ute sent på kvällen och kolla på folk

Mina två första dagar på Malta

Den första dagen drog jag direkt från flygplatsen till ön Camino och den omtalade blå lagunen. Ärligt talat så var det närmast en skräckupplevelse. En söndag i augusti kl 14 var tydligen inte rätt val av tidpunkt. Jag vände efter 20 minuters rekande, tog båten tillbaka till Malta och la mig på en sandstrand istället. Kvällen avslutades med en fungipizza med en riklig mängd mozzarella.

Hej från Malta
På väg ut till Camino kollade vi på lite grottor
Hej från Malta
Camino, himmelriket eller mardröm?

Dag nr två spenderade jag tillsammans med Erik som befinner sig på/vid Medelhavet nästan hela augusti. Jag älskar att resa själv men det är faktiskt ännu trevligare att göra det med sällskap. Efter en god frukost tog begav vi oss till Marsaxlokk och spanade in de färgglada båtarna och åkte en liten båttur till St Peter’s pool som enligt skyltar att döma var ”the place to be”. Kristallklart vatten i en perfekt svalkande temperatur. Förstår att folk gillar att hänga här men ärligt talat en varm svensk sjö med gräsmatta är faktiskt in totalt precis lika njutbart. Vattnet är ljuvligt men bottenlöst bad kräver en viss ansträngning för att hålla sig flytande och att ligga på klippor är ju inte riktigt lika bekvämt som sand eller gräs.

Hej från Malta
Marsaxlokk och dess välmålade träbåtar
Hej från Malta
Stabilt med flytväst och fint att få hänga med denna!
Hej från Malta
St Peter’s pool och klara vatten

Jag peppade igång mig att jogga en sväng när solen höll på att gå ned och med ett något lugnare tempo kom jag hem överlevande från det också. Mn nu är kroppen trött och jag ska ta min blöta kalla handduk och lägga mig i hopp om att kunna sova mig igenom ännu en varm natt.

Hej från Malta
Kvällssolen gör sitt till färgen i ansiktet ska ni veta men nog var jag allt tomat efter några kilometers jobb

Om det här nu låter som att jag haft en negativ upplevelse av Malta så är det inte sant. Huvudstaden Valetta är supermysig med sina smala gator och gulliga burspråk, lokaltrafiken är toppenbra så det är lätt att ta sig runt och känslan vart jag än går är allmänt skön.

Valetta <3
Hej från Malta
Trevlig gata i Valetta
Hej från Malta
Valetta sett från vattnet

Nu väntar tredje och sista dagen, då ska jag försöka åka till ett fort, vandra lite mer bland gränderna och njuta av värmen från en skuggig plats. Efter detta väntar många månader utan varken utlandsresor eller några högre temperaturer så det gäller att ta vara på de timmar jag har.

4 thoughts on “Ett hejhej från Malta”

  1. Huff, for en folkemengde ved den blå lagunen! Jeg har bodd på hotellet som finnes på Camino, og fikk dermed hele lagunen for meg selv (vel, sammen med søsteren min, da) etter at alle dagsturgjestene hadde dratt. Perfekt!

  2. Åh fina Malta! Nej, sådär mycket folk har det inte varit när vi varit där … Men vi har nog varit där på våren och hösten om jag minns rätt. Kanske en gång på sommaren också, men lite tidigare? (Har varit där tre gånger, gillar Malta ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *