Hongkong med dimma, spårvagnar och groda

Posted on

Ett av våra kortaste stopp är Hongkong, 2,5 dygn men det känns ändå som vi hunnit få lite grepp om staden. Idag fick vi feeling och åkte spårvagn i flera timmar, till ändhållplatsen och tillbaka. Finns så oerhört mycket att titta på. Det har mestadels varit dimmigt så tyvärr har vi inte kunnat njuta fullt ut av skylinen, alla höga byggnader och hamnen. Trots halvdåligt väder tog vi the peak tram upp till Victoria peak och fick en lite bättre överblick över Hongkong Island.

Hongkong går ju under devisen “ett land, två system” och är på ett sätt en del av Kina men är samtidigt självständiga i vissa avseenden, här finns till exempel Facebook. I Hongkong finns det både politiker och invånare som är kritiska till Big China som ibland styr och ställer som de vill, bland befolkningen här omnämns Kina bara som mainland. Det och mycket annat fick vi veta under en middag med några av Eriks vänner. Då blev vi även bjudna på typisk Hongkong gottis och så vågade vi oss på att prova att äta groda. Smakade som kyckling fast mindre kött och mer ben.

En sak att fascineras över är hamnen. Vi passerade den sent på kvällen och det går inte att riktigt förstå hur stor den är om en inte ser den. Den som styr upp logistiken och vet vad som är i varje container och med vilket skepp den ska vidare borde få en guldmedalj till frukost varje dag.

I morse sprang jag en kort tur och lyckade även denna gång joina in några meter längs Hongkong Marathon, var samma i Berlin i september, kanske ska bli min nya grej 🙂 Skönt att vara helt på benen!

Detta resmåls lyx blev en drink på våning 49 på Cafe grey deluxe. Fantastisk utsikt och mycket god apple-ginger drink. Vi har gjort dag 20, tiden går fort men samtidigt har vi hunnit med sjukt mycket och har genomfört en femtedel av resan. Imorgon åker vi till Kuala Lumpur och ser fram emot att ha på oss lite mindre kläder om dagarna och kanske svettas lite mer på köpet.

IMG_2789 Janice och Ralf ger oss möjligheten att testa lokal home made drycker och den där grodgrytan. Tack för det!IMG_2798 Söta spårvagnar. Ska vi tro att det är britterna som influerat eller är det helt enkelt i linje som med allt annat i Hongkong: Vi tänker på höjden?IMG_2802 Hongkong park. Visste inte att jag var så intresserad av att vandra omkring i parker, den här var fin.IMG_2808 Uppe på Victoria Peak och det blåste! Längst bak ser man across the bay, alltså den huvudsakliga delen av Hongkong, den som sitter ihop med själva fastlandet. IMG_2852Har aldrig kissat med så fin utsikt, okej inte kissat, men tvättat händerna. Detta på Cafe Grey deluxe som var något form av lyxställe, men vi passera in med gympadojjor och försökte se världsvana ut. 

2 thoughts on “Hongkong med dimma, spårvagnar och groda”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.