I love Taipei (dag 15 och 16)

Posted on

Sedan resan startade har vi sagt att svaren på allt vi söker finns i Taiwan. Maten, massagen, löparskor, livemusik, blåtandshögtalare osv. So far check på de två första. Skillnaden mellan Shanghai och Taipei är enorm och det är en ren fröjd att vara här. Vi har haft två maxade dygn med fantastisk mat i form av street food, bubble tea, dim sum och dumplings, glidit omkring i staden och kollat på stora byggnader som Taipei 101, tempel och memorial hall samt lyxat med massage och varma källor.

Det är molnigt och 15-20 grader, när vi ser förvirrade ut frågor folk om vi vill ha hjälp, vi bor supercentralt (i ett ofräscht airbnb-rum för 350 kr/natten) och vi börjar komma in bra i resmode. Jag är fortfarande lite förkyld så kommer inte kunna plocka Taipei som stad jag sprungit i men har gjort mina första 20 armhävningar på raken någonsin. Försöker hålla mig lite ajour med asyldebatten och samtalen kring män som tar sig friheter på kvinnor, inte helt lätt att hänga med eller vara upprörd på distans. Har påbörjat nån typ av bucketlist för livet efter trettio (som börjar om fyra veckor) och inspel på vad den ska innehålla mottages tacksamt. IMG_2742Liten kollar upp på stor. 2004 var detta världens högsta byggnad.IMG_2669Käkade en Michelin-stjärne-lunch på Din Tai Fung för 250 kronor tillsammans. Dim sums och dumplings, alltså stekta eller ångkokta knyten med grönsaker eller kött i. To die for!!image1Här görs det dim sums på löpande band, knytena vägs på våg för att de ska vara exakt lika stora. IMG_2678Vandrande omkring i Chiang Kai-Shek Memorial Hall och dess trädgård och kollade in pampiga byggnader…IMG_2683…samt lyckades pricka in ännu ett vaktbyte. När det finns lika många avbilder på kvinnor som på män i den här storleken skulle jag gissa att världen är hyfsat jämställd. IMG_2706Besökte Shilins night market och där sprudlade det av lotterier och tävlingar. Som till exempel fiskdamm. IMG_2741Klassisk pekmetod för val av middag hos ett av alla street-food-stånd. Denna gubbe var söt och snäll!IMG_2710Beitous hot springs. Sex poler i varierande temperatur, från kall till +45 grader. Vi satt mest i mellanvarm, det var skönast, den varmaste kom vi aldrig i. Bland taiwaneserna finns några riktiga hard-core-badare. Vi betalade 10 kr var för att gå in!

IMG_2721Gick förbi Thermal Valley och tittade ned i det gröna äggmök-vattnet som var så varmt att det ångade. Fick en puss av den bästa jag vet!

One thought on “I love Taipei (dag 15 och 16)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *