Resereflektion nr 29: Hur skapar Disney reseinspiration?

Posted on

Disney kan sin sak och har gett mig reseinspiration till många av mina resor jag drömt om och förverkligat. Gissa vilken som står på tur härnäst?

Reseinspiration från Disney

Jag älskar Disneys filmer, Lejonkungen och Frost är mina favoriter och filmmusiken går ofta varm här hemma. Jag tror att Disneyfilmerna under min barndom varit min första djupgående förståelse för hur världen kan se ut. Det var där jag fick se en fransk småstad i Skönheten och Odjuret, där jag fick en första uppfattning om Indianer och kolonisatörer i Pocahontas och där jag blev nyfiken på livet under vattnet i Den lilla sjöjungfrun.

Disney reseinspiration
I anslutning till Disney world i Orlando 2013

I december åker vi till Marrakech och jag har ett grej på min bucketlist som ska uppfyllas. Jag ska äta en dadel på en marknad i Marocko. Detta har jag drömt om sedan filmen Aladdin släpptes 1992 när jag var sex år. Den visualiserade bilden av mig stående på en marknad med en söt dadel i min mun är enbart inspirerad från när Jasmine går på marknaden i Aladdin. I 25 år har jag väntat – om en dryg månad blir drömmen till verklighet.

Har du några Disneyfilmer som du hämtat reseinspiration ifrån som barn eller vuxen?

En gång i veckan skriver jag ett kortare inlägg som jag kallar resereflektion. Du hittar alla i kategorin Resereflektion

7 thoughts on “Resereflektion nr 29: Hur skapar Disney reseinspiration?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *