Idag åker jag till Ghana – det här är min plan

Posted on

Så plötsligt är dagen kommen då jag ska sätta mig på planet till Accra. Jag är minst sagt spänd inför denna vecka i Västafrika, den första av sitt slag. Ghana: Jag är inte säker på att jag är redo för dig, jag hoppas du ändå är redo för mig!

Jag landar senare ikväll i huvudstaden Accra efter en mellanlandning i Amsterdam med KLM. Det är sällan jag gör långflygningar dagtid så jag ska passa på att läsa och jobba så mycket som möjligt.

Min vecka i Ghana

De första två nätterna bor jag på ett hotell i city som jag hoppas ska vara en bra mjukstart. Under torsdagen som är min första dag ska jag försöka få grepp om Accra, gissar att fötterna kommer vara mer än trött efteråt. På fredagen åker jag vidare till semesterorten Cape Coast för att bo där två nätter på Oasis beach som ligger vid stranden. Kanske blir det lite bad också beroende på väder. De varnar ofta för starka vågor och jag kommer inte på något sätt äventyra min säkerhet.

ghana
Rytande hav kan ju vara minst sagt fridfullt även om det inte går att bada i det – vi får se vad Västafrikas kust har att erbjuda

Några dagar i Cape coast

Cape Coast var tidigare en svensk koloni och här finns ett av de mest bevarande slavforten så det blir en tung resa tillbaka i tiden en av dagarna. Från Cape coast går det även att ta sig till repbroar högt upp i träden i anslutning till en nationalpark som jag hoppas hinna med. Någon av dagarna, mest troligt söndagen vill jag hemskt gärna delta på någon typ av sjungande gudstjänst. Får se hur jag ska lyckas med det.

De två sista dagarna i Ghana, måndag och tisdag, har jag inte bokat något och har heller inget boende för dessa dagar. Jag kunde inte bestämma mig om jag vill ha mer av Accra eller om jag vill stanna kvar i Cape coast. Jag har valt att chansa och hålla det öppet. Lite mindre kontroll, lite fler möjligheter, på något sätt löser det sig. Tisdag kväll tar jag nattflyget hem och hoppas sova som en stock för att sedan på onsdagen vara redo att jobba åtminstone halvdag.

ghana sri lanka
Fiskebåtar på Sri Lanka, gissar att något liknande finns vid Cape Coast

Vad väntar mig?

Det här är en resa som på många sätt är olik hur jag annars reser. Både för att jag inte har alla boenden klara och för att jag inte alls, på något sätt, vet vad som väntar mig. När jag reste till Balkan i somras kände jag ändå att jag hade lite hum. Kommer jag ha tillgång till internet? Kommer jag kunna jobba överhuvudtaget? Kommer jag känna mig lost eller världsvan? Jag tar ett djupt andetag, håller tummarna och litar på min egen förmåga. Jag har hittills klarat av det mesta jag tagit för mig i livet, så även detta hoppas jag.

Drömmen är såklart att kunna blogga och berätta löpande om hur jag har det men jag gissar att bilduppladdningen kan sätta stopp för det. Det är nu jag ska öva på att ta dagen som den kommer. Ghana, välkomna mig med din bästa sida.

Fler inlägg om Ghana finns i kategorin Ghana

6 thoughts on “Idag åker jag till Ghana – det här är min plan”

  1. 1) Dra til Jamestown i Accra!

    2) Jeg var ved flere strender i Ghana, Togo og Benin, og det var veldig sterke bølger alle steder (slik at det ikke føltes trygt å bade) bortsett fra ved Keta i Ghana.

    3) De (veldig få) stedene jeg hadde internettilgang, var nettet så tregt at jeg ikke en gang fikk åpnet e-post 😀 Men da bodde jeg på ganske enkle overnattingssteder.

    4) Det kommer til å gå superbra.

    5) GOD TUR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *