Inreda med resor – inspireras av världen och ta med den in i hemmet

Posted on

Inreda med resor. Att låta resorna vara en del av ens hem för att ständigt bli påmind om alla jordens underbara platser och härliga upplevelser som resor gett. Det är så jag vill bo, så då fick det bli så. 

Mitt intresse för världen har funnits så länge jag kan minnas. Under det senaste decenniet har det tagit sig i ett allt mer resebaserat uttryck. Det har gått från ett internationellt intresse, som blev resor runt om i världen, som sedan blev en reseblogg och numer något är jag helst av allt vill inreda varje rum i lägenheten med. Kartor är bland det vackraste jag vet. På mina resor försöker jag hittar saker att köpa som kan passa in. Jag undviker allt för klassiska souvenirer men däremot inredning som jag har nytta av och som kan påminna mig om alla intressanta resor jag gjort när jag ser dem.

inreda med resor
Skidhyllan som Erik snickrat ihop hänger i vardagsrummet med några av våra största och finaste böcker

Inspireras av världen: Inreda med resor

Sedan vi flyttade till Sundbyberg är resor något vi försökt inreda med. Jag älskar att ett av våra största intressen flyttat in. En av de större projekten var att måla om en av väggarna i vardagsrummet till ett asymmetriskt medelhav. Att måla en vägg tillsammans är sannerligen en bra övning för att stärka (eller trasha) relationen. I vårt fall klarade vi oss fint, både vad gäller process och resultat denna gång. Jag planerade och Erik genomförde.

måla vardagsrum
Total vägg make over – kan inte bli annat än succée med proffstjep
inreda med resor
Dags att dra tejpen – så spännande känsla
måla en vägg
Eriks insats till vänster och min till höger.

Sovrum med kärlekstavlor

Bredvid vår säng har jag satt upp de finaste tavlorna jag vet. Bilder från vår resor, en från USA, en från Australien och resten från södra Afrika som mycket oväntat blev en förlovningsresa. På väggen bakom sängen ska vi även sätta upp en fototapet med soluppgången i Namibia.

inreda med canvas
En av sovrumsväggarna, bästa synen varje morgon, näst efter personen bredvid såklart
inreda med resor
Den här i lite justerat format ska snart bli en fototapet bakom vår sänt – så mysig att vara omgiven av

Kök där drömmar föds

Här sitter den stora kartan som vi pluttat ut vart vi rest. Grönt för Eriks resor, svart för mina och rött för de ställen vi besökt tillsammans. Älskar att den tar upp hela köksväggen. En perfekt inspiration för söndagsfrukostar och samtalsämne vid middagsbjudningar.

inreda med kartor
There is always more to explore. Eriks karta som han hade innan vi träffades säger allt om hans syn på världen
inreda med kartor
Några av prickarna från vår olika resor

Vardagsrum där prylarna är minnen

Vi ville liva upp vår vitmålade lägenhet och gick all in när vi målade hela medelhavets toner i asymmetriska icke-vågräta linjer. Vi älskar den här väggen båda två. Soffan fylls med kuddar från våra världens hörn, här en från Sri Lanka och en från Bolivia. På en loppis hittade vi den här resväskan från 40-talet – HUR fin som helst. Den fick bli ett vardagsrumsbord på hjul med öppningsbart lock – #nöjd.

I vardagsrummet drömmer jag om att sätta upp en takanordning som är en kombinerad lampa och ljuslykteupphängare med plats för klätterväxter. Vi får se om jag och slagborren kommer överens någon dag. En djugelkänsla i vardagsrummet kommer bli pricken över i:et i vårt hem där vi inreder med resor.

inreda med resor
Våra nya stora soffa, kuddarna och väskan. I hörnet där det finns flest kuddar sitter jag allra helst och bloggar. Numer även kallat blogghörnet
inreda med medlehavet
Medelhavsväggen är en riktig färgklick som sätter mycket karaktär på rummet
inreda med resor
Detaljerna. De små ljuslyktorna är från Marrakesh, så nöjd över dem

 

Har du låtit världen komma in i ditt hem och inreda med resor, i så fall hur?

8 thoughts on “Inreda med resor – inspireras av världen och ta med den in i hemmet”

  1. Vi är nog inne på samma spår när det gäller inredning, både med tanke med prylarna vi köper med oss och djungelkänslan. Jag har dock djungeln i badrummet eftersom man där kan ha det lite fuktigare utan att riskera förstöra andra saker.

  2. Många härliga inredningsdetaljer här! Hos oss finns det kuddar, foton, böcker, kylskåpsmagneter och kartor. Dessutom tror jag närmare 80% av våra garderober är köpta utomlands och påminner om resor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *