Dagen är kommen. Idag reser vi mot vår långresa. (Aaaaaahh!!)

Posted on

Äventyret börjar. Idag reser vi. Ingen pandemi, krig eller magsjuka tycks stoppa oss. Jag är så otroligt glad för detta, spänd på vad vi står inför och djupt tacksam för möjligheten.

Det är på något sätt svårt att ta in att den här dagen sker samtidigt som just den här dagen har jag tänkt på och pratat om ungefär lika mycket som att jag skulle ta studenten eller föda barn.

Strulet på vägen

För tre veckor sedan började de riva vårt tak för att byta. Fem månader försenade från ursprungsplanen och nu på avresedagen är taket långt inte klart, trots att det var dealen. För två veckor sedan hoppade våra hyresgäster av. Det löste sig med en annan hyresgäst några dagar senare men stresspåslaget var påtagligt. Med detta sagt, sista månaden inför avresa har haft en del utmaningar kring det praktiska som varit ganska obekväma att ha så kort inpå avresa. Senaste veckan har vi ätit slut på maten, levt i kaos, packat ihop vårt hem och packat våra väskor och det har gått över all förväntan parallellt med att ha båda barnen hemma pga magsjuka på förskolan som vi ville undvika.

En ögonblicksbild av vårt kök

Vår resa börjar nu

Framför oss har vi cirkus 38 timmar dörr till dörr. Om allt går som det ska. Vi mellanlandar på kvällen i München, har nattflygning till Singapore och sedan ska 13 timmar fördrivas på en flygplats innan sista etappen görs. Just nu ser jag fram emot själva transporten men när tröttheten. jetlagen och rastlösa/vilda barn ska tämjas i en flygstol då gäller det att ha målbilden klar för oss: Bali. Nattmarknaderna, havet och poolen, familjehänget. Smakerna, dofterna och att insupa en annan luft. Snudda vid en annan kultur.

Lite sysselsättning som ska fördriva tid. Varje underhållen timma är en vinst

Jag är pirrig, förväntansfull och tacksam. Precis som under tidigare resor gäller devisen “Det som blir, det blir bra” samtidigt som det är svårt att inte ha omfattande förväntningar. Vi har påmint oss flera gånger senaste veckan att det vi har framför oss inte är semester. Vi är föräldralediga. Vårt fokus är att två barn ska må bra, att familjen ska knyta banden till varandra ännu mer. Gå ned i ett lugnare och mer närvarande tempo. Samtidigt vill och kan ingen av oss helt släppa våra jobb vilket innebär att resan är långt ifrån kravlös. Jag vill blogga, sälja böcker och ha koll på vad som händer i omvärlden. Men oavsett eventuella krav ska vi tillsammans uppleva mat, kultur, politik och levnadssätt långt från vår vardag och det ska bli så himla fint..

Barnens kläder som ska möta Bali och de andra länderna vi ska resa till.

Plan för blogg och sociala medier

Självklart kommer det gå att hänga med på vår resa. Det här kanske ändrar sig under resans gång men just nu är min plan följande

  1. Skriva veckoblogginlägg som sammanfattar veckan som gått. Lite mer av livebloggning som jag verkligen gillar som bloggform men som bara passar när jag väl reser och nu ska jag göra det länge. Det blir en blandning av familjeliv, reseupplevelser och turismtankar.
  2. Skriva ett blogginlägg i veckan på ett särskilt tema, ett utflyktsmål, hur turismen när och tär eller något jag vill tipsa om.
  3. Låta min lindavismer-instagram ha mer fokus på Vismers medan resamedvetet-instagrammen är plattformen för mina reflektioner och upplevelser om turism och destinationerna. Lite lär det glida ihop.
  4. Facebook får sig en uppdatering lite oregelbundet när jag känner för det.

Vi ses på andra sidan jordklotet, bokstavligen. Håll tummarna för att vi får en överkomlig flygresa. Kram till alla!

Här finns alla inlägg om vår långresa 2022-2023.

2 thoughts on “Dagen är kommen. Idag reser vi mot vår långresa. (Aaaaaahh!!)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.