Plan A krossad men plan C blir inte så illa pinkat (v 1)

Posted on

Packningshets, katastrof, limbo, nytt hopp och två bokade flygresor. Det är den korta sammanfattningen av vår första vecka på vår långresa.

Jag tänker vidhålla min plan om att göra veckoinlägg från vår långresa precis som jag skrev i det där peppiga inlägget samma dag som vi skulle resa mot Bali. För mig har vår långresa börjat även om vi ännu inte lämnat landet och även om resans innehåll är långt från vad jag föreställt mig. Så här kommer första veckoinlägget för långresan 2022-2023.

Här tänkte jag, Vad är väl en Bali på slottet i tjockjacka och allt. E glad så länge där finns en grävskopa och sand.

Ner som en pannkaka & upp som en sol

Att vi aldrig kom iväg till Bali är redan historia. Jag vet inte varför jag inte grämer mig mer över det faktum att det inte blir något Bali denna gång. Är faktiskt lite förvånad över mig själv. En blandning av att inte orka gräva ner mig, att vara tacksam över att alla mår bra och att vi lagt allt vår fokus på att hitta en bra plan B. Eller C. Plan B blev som sagt Malaga, men den planen skrotade vi inte ens ett dygn senare. Vi hann prata om många möjliga resmål och upplägg innan vi tänkte om. Igen.

Tack Thailand!!

Vi hade tur och hittade en passtid, vi besökte Thailändska ambassaden som gav positiva besked och gjorde ett idogt sökande efter flygbiljetter. Det resulterade i plan C. Med provisoriskt pass är vi välkomna in i Thailand i 45 dagar, detta kan förlängas på migrationskontor 30 dagar. Det ger oss 75 dagar och det ska ta 10 veckor att få passet som kan skickas till svenska ambassaden i Thailand direkt. Vi chansar. Vi är alltså inte passlösa, det går ut i mitten av mars. Vi har hittat biljetter till Bangkok om en vecka. Så, från att stå på Arlanda och se vår kära långresa gå upp i rök till att bara bli 10 dagar sena känns som en gigantisk seger.

Älsklingsunge sitter under en minipalm och trivs med livet

Uppleva lokal kultur – precis som planerat

Vi åkte till mitt barndomshem och här har vi upplevt den ena lokala traditionen efter den andra. Precis som jag hade hoppats att vi skulle göra på Bali. Vi inledde starkt med att äta palt med linongsylt, fortsatte med att baka mjukkaka i bagarstuga och avslutade veckan med ett svenskt klassiskt födelsedagsfirande av vår Elton som blir tre.

Paltätning till de allra flestas stora uppskattning.
Jag har just gjort en av mina rundare mjukkakor som pappa snart ska grädda
Snyggt upphängt. Glad att ha tillgång till sån här gammal svensk tradition
Ett frukttåg!
Födelsedagsbarnet bakar loss.

Här finns alla inlägg från vår långresa 2022-2023

2 thoughts on “Plan A krossad men plan C blir inte så illa pinkat (v 1)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.