Instaweekend i Amsterdam

Posted on

Instaweekend. Som jag längtat efter att få åka till Amsterdam men aldrig trodde jag väl att jag skulle falla så hårt för denna stad. Jag hade höga förväntningar som överträffades. Amsterdam är en charmig, fridfull och personlig huvudstad. En capital city weekend jag varmt rekommenderar för den som vill strosa, kolla på folk och äta gott. 

Mina tre dagar i Amsterdam har varit mysiga och staden har gett oss bästa tänkbara väder. Jag har flera matställen att rekommendera, en lista på bra saker att veta innan en Amsterdamresa och en och annan reflektion kring sex och droger som jag vill skriva om framöver. Fram tills dess delar jag med mig av åtta bilder från 155cm.ses instagramkonto. Jag har även sänt live tre gånger, från en park, på en kanal och i red light distrikt. Du hittar dem på min 155:ans facebooksida. Välkommen att gilla den för att hänga med på mina kommande dagar i Bryssel.

Instagramweekend i Amsterdam med 155cm.se

Första dagen började bra. Jag hittade en bil i min egen storlek. Ganska exakt 155 cm hög. Trodde den var unik men insåg snabbt att det är många som tar sig fram i de trånga gatorna med minisar som denna. Sen har vi alla dessa cyklar. Det finns hundratusentals. Några som används regelbundet. Några som verkar bortglömda och några mer pyntade än andra.

IMG_2495 IMG_2517

Solen har stekt strålat och temperaturen har varit alldeles lagom somrig. Sällskapet har varit minst sagt trevligt och när vi blev trötta slog vi oss ned på en bänk och hade fruktpaus. En morgon hade vi finpicknick i Vondelpark, en park som gör att jag redan har börjat på en ny topplista över favoritparker.

IMG_2519 IMG_2536

Vi har varit typiska turister och åkt båt på kanalerna. En av de bästa upplevelserna under hela helgen, mycket tack vara en genuin och barsk kvinna till förare tillika guide. Sen trängdes vi en stund med alla andra besökare framför de berömda bokstäverna I (am)sterdam.

IMG_2548 IMG_2554

Vi gottade oss ordentligt på caféet och chokladerian Pompadour där chokladen dominerade. Såååå gott! Vi har hunnit med mycket på tre dagar men vi ägnat allra mest tid åt att promenera och kolla på alla hus och dess olika fasader. Både jag och mitt sällskap har trivts väldigt bra och jag är väldigt tacksam för att Ladies Abroad skrev ett så informativt inlägg om Amsterdam samma dag som vi landade.

IMG_2558 IMG_2559

Lästips: Framgångsfaktorer för sju weekends på raken som jag skrev efter vår första månad i Asien som innehöll just detta.

3 thoughts on “Instaweekend i Amsterdam”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.