Coming up: Italienska alperna

Posted on

Resedröm två av sju håller på att slå in. Vi är snart på väg till de italienska alperna för tre dagars utförsåkning. Det här är något jag drömt om riktigt riktigt länge.

Jag läste om skidsystem och alptoppar, kollade flyg och transfers, jämförde Airbnb med hotell, trixade med vilka dagar jag och Erik samtidigt skulle kunna komma lös från jobb och till slut hittade vi den ultimata kombinationen. Kortast möjliga tid från Sverige, mesta möjliga skidåkning.

Att ta sig till italienska alperna

Vi flyger med Ryanair till Milano och kör därifrån de drygt två timmarna till Cervinia med en hyrbil vi hämtar upp på flygplatsen. Vi kommer fram sent fredag kväll, har tre nästan fulla skiddagar och kör sedan tillbaka på måndag eftermiddag och landar sent måndag. Det såg ut att bli väldigt dyrt med tåg- eller shuttletransfer och reguljärflyg men så hittade Erik en flyg+bilresa via Ryanair. Flyg för två tur och retur och hyrbil i tre dagar för 2600 kr. Som hittat!

img_4841
Min bror i Åre 2014

skarmklipp-2017-03-22-20-13-17
Glad tjej på en av Schladmings toppar 2015, senaste gången jag var i alperna

Solbitna kinder och trötta muskler

Jag ser fram emot strålade sol, fläktande vind och alpkulisser. Att susa fram och känna den där känslan av frihet och att vara unstoppable när alla rörelserna sitter i kroppsminnet. Inte behöva tänka alls. Sjunga en sånger för mig själv när ingen hör och smyghångla i liften. Att gå och lägga sig tidigt och vara riktigt trött och rödmosig och sedan vakna dagen där på. Fläta håret och göra sig redo för ännu en dag i backen. Får jag drömma så önskar jag mig dessutom pudersnö och offpiståkning eller lite äventyr i skogspartier.

Som jag längtat efter detta. 773 dagar för att vara exakt. Att få komma till alperna och åka utförs med Erik har funnits på min lista sen jag såg en av hans tinderbilder från en skidbacke och jag tänkte – honom ska jag ha. Lucky me!

dsc01722
Syster och min kära hund Lejba i korgliften. Lejben kanske inte ser ut att uppskatta just den delen av att vara skidbackehund. Att springa i backen med sele och lina trivdes hon desto bättre med. För att komma ned måste en ju oxå komma upp, dock ingen pedagogik som fungerade på henne.
Lyssningstips: Attresapodden avsnitt nr 6 Att resa till alper och fjäll

4 thoughts on “Coming up: Italienska alperna”

  1. Ha en underbar resa! Och kul att du tipsar om podden, det avsnittet har jag inte mycket att tillägga om carvingsvängar och annat – men det kanske kommer en dag… Tur att jag kunde luta mig tillbaka och ta rygg på proffsen Sofia och Lisa! 🙂

    1. Tack! Självklart gör jag det, har väntat ett år på att få utlopp för inspirationen jag fick då 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *