Jullov – lite mer behövligt än vanligt

Posted on

Bloggen ska få jullov och livet ska fyllas med annat än bokstäver och reseberättande. Ett jullov kan nog inte komma mer lämpligt.

Jag upprepar förra årets personliga succé och tar lite jullov. Det blir tomt på nytt här på bloggen med undantag för att stories från december självklart ska skrivas och så ännu mer självklart, årssammanfattningen av 2021 som publiceras på nyårsafton. I sedvanlig ordning. Vissa traditioner ruckar jag absolut inte på.

Behovet av ett jullov

Det har varit tufft de sista två månaderna. Lillebror har varit RS-sjuk (mest troligt men inte så att han behövde läggas in) Storebror har haft några omgångar feber och olika typer av blåser. Jag har haft en tre veckor lång envis förkylning som övergick i bihåleinflammation. Nätterna innehåller fortsatt ett antal uppvak och jag är dålig på att ta mig i säng. Jag somnar sällan före midnatt.

Min vakna tid har gått åt till lägenhetsförsäljning, husköp med tillhörande research för renoveringar och ett stort projekt som jag nämnt några gånger. Jag kommer berätta mer om det efter nyår. Det har också varit en otroligt spännande tid för svensk inrikespolitik och jag är nördigt intresserad av detta så vill följa alla rapporteringar och fördjupningsprogram som finns.

Jag har aldrig upplevt några fysiska symptom av för hög stress och press, men tar den långa förkylningen samt huvudvärken som tydliga tecken på att jag behöver sova mer, ha lite mindre mängd saker på den privata att-göra-listan och lite mer slötittande på TV med en bebis i famnen.

Det här är några av mina favoritbilder från Tväråbäck där jag ska spendera min jul.
Naturens kraft och skönhet
Det är få soltimmar, men de som är, de är ljuvliga

Med hopp om ett ljust 2022

Jag längtar så mycket efter att få resa igen och ytterligare en stressfaktor är detta eviga virus som sprids som hotar vår USA-resa som jag hoppas på i februari/mars.

Nya blogginlägg är tillbaka i januari, då med förhoppningsvis ny energi och ett ljusare 2022 att se fram emot. Vill passa på att önska dig som troget följer denna blogg en härlig ledighet över julen, oavsett om och hur du firar. KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.