Kändisen, Geten, Näcken, Bilen och Ekorren – ovisade bilder med en story

Posted on

Ibland händer något udda som dessutom fångas på bild men som det inte blivit tillfälle att berätta om. Här har jag samlat fem moments som, med lite distans, går att skratta åt men som där och då innehöll helt andra känslor. 

Buenos Aires 2016: Jag ser en bil som liknar den bil mamma och pappa åkte i när de gifte sig. Jag tar ett kort. Killen i bilen gör ett peace-tecken. Fotokåt kille tänker jag och går vidare. Jag ser en kö med förväntansfulla tonåringar som efter lite research visar sig vara hängivna fans till killen i bilen och efter lite googling visar det sig att han är en stor K-pop stjärna från Korea.
Förhoppning: Han blir riktigt känd så jag kan skryta om att jag har en bild på motsvarande Timberlake eller Bieber.

2016-03-01 18.08.17
K-pop star in da caaaar

Uganda 2007: Jag är på ett utbildningscenter för ungdomar som hamnat snett i livet. Det flesta lever på majsgröt och bönor som enda föda. Det är sports camp och förstapris är en get. En levande get står och betar vid sidan av fotbollsplanen. Ett lag vinner. Segerkänslorna är enorma. Den stackars geten bärs upp och ned i benen som en del av ärevarvet. Jag blir illamående och stänger in mig på mitt rum. Några av de som såg mig springa iväg blir oroliga och frågar hur jag mår. Där sitter jag och snyftar. Kulturkrocken är ett faktum, vi ser på djur på fatalt olika sätt (trots att även jag äter djur) och jag har ingen aning om hur jag ska kunna förklara varför jag reagerade.
Effekt: När jag ser en get idag, tänker jag på den getens sista stund. Kära get, RIP.

CIMG7418
Geten och Moses

Inkaleden 2016: Vi har vandrat en hel dag. Är klibbiga av fukt och svett. Den dusch som finns tillhör den mindre fräscha klassen och alternativet är ett vattendrag. Erik, alltid öppen för nya äventyr, tar chansen att få till den Näcken i bäcken-bilden vi alla (?) drömmer om. Resultatet ser ni nedan och vattnet kan klassificeras som minst sagt kyligt, även jag tog mig ett snabb skrubb.
Slutsats: Näcken måste ha suttit i ett varmare vattendrag om han samtidigt hade harmoni i kroppen så han kunde sitta still och spela fiol.

2016-03-18 13.26.19
Näcken i bäcken

USA:s östkust 2013: Tillsammans med mina föräldrar och syskon bilar vi New York – Miami. På en avfart stannar bilen. Det är till allas stora förvåning (mest pappas) slut på bensin. Någon räknade helt enkelt fel. Pappa sitter i bilen och svär. Jag och mamma går ut och tittar oss omkring. Min bror, då 19 år, börjar utan vidare överläggning gå i hopp om att hitta en mack. Mamma blir orolig. Min syrra, då 17 år, tar chansen att sola på motorhuven. Två män passerar och frågar om vi behöver hjälp. Vi pekar på brorsan och ber dom plocka upp honom. 30 min senare kommer bror tillbaka med en dunk bensin. Slutet gott, allting gott.
Insikt: Min familj intar oerhört stereotypa roller vid ”kris-situationer”
Fråga: Hade männen stannat om jag och mor suttit kvar i bilen och pappa gått ut?

2013-07-26 13.19.29
Bilen med syrran on top

Warszawa 2016: Jag och min vän Lisa är i Warszawas vackraste park. Det finns nyfikna ekorrar överallt. Plötsligt klättrar en av dem upp på mitt ben och jag hoppar förskräckt till. Första tanke: Panik, de har inte mjuka tänder de här rackarna. Andra tankar: Lugn, de är inte rovdjur. Tredje tanken: Kära lilla Ekorre, kan du inte skilja på mina ben och en trädstam? Mina vader är nice men inte riktigt så grova. En halvtimme senare gör de samma sak på min vän och jag hinner fånga det på bild innan Lisa hoppade till lika förskräckt som mig.
Upplevelse baserad kunskap: Ekorrar har vassa klor.

14054147_10153804319097997_2717865867951696096_n
Ändå lite blyg ekorre som föredrar baksidan av vaden

Har du några moments som i efterhand är tok-roliga som du vill dela med dig av så jag kan få dra lite på smilbanden?

 

4 thoughts on “Kändisen, Geten, Näcken, Bilen och Ekorren – ovisade bilder med en story”

    1. Så roligt. Ja den var tragikomisk från start till slut och vi levde verkligen ut våra personligheter i sitt esse.

  1. Alla dessa historier är så roliga/intressanta, tack för bra läsning! 🙂 Jag måste ta en funderare om jag själv kan plocka fram några bilder med en rolig story… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.