Leka med små barn i Bangkok – lekplatser inne och lekparker ute

Posted on

Leka med små barn i Bangkok, vart finns lekparker och lekplatser? Här är några tips och en och annan favorit.

Som boende i Strängnäs och tidigare Sundbyberg så har jag blivit bortskämd med att ha gångavstånd till flera bra lekparker. Kanske ser det ut så i hela Sverige. I Bangkok, och även andra ställen i Thailand jag besökte under våra fem månader, var det mer av en vinstlott än att de duggade tätt. Skulle de dessutom vara gratis var de ännu mer sällsynt. En insikt under våra dagar var dock att det finns fler ställen än vad kartan och enklare research ger. Med fler dagar i stan än vad vi hade kanske min bild av att närheten till lekparker hade förändrats.

Tips att leka med små barn i Bangkok

Forest of Play

Här trivdes både vi och barnen. Tre våningar av leksaker i trä. Trumset, tågbanor, matlagningsstationer, kojor, balansstockar. Allt möjligt, framför allt inne men även lite ute. Där gick även att både köpa och hyra leksaker. Så himla sunt och intressant att hyra leksaker och sedan kunna ge något nytt och intressant till barnen.

Se vilket träigt paradis
Lyftkran och kulor är allt han önskar sig
Trumset i trä
Plocka svampar och rotfrukter ur marken.
Vattenlek utomhus

Mari go round Premium Kids Café

Premium Café gjorde skäl för namnet. Hela stället andades lite överklass utan att var dåligt på något sätt. Det var rent och prydligt men kändes ändå okej att barnen röjde runt. Priset var relativt högt och klientelet på föräldrar tydligt expat-inriktat så detta är inte stället där lokalbefolkningen hänger.

Klassiker i många lekland, små kvadratcentimeter stora träkuber att gräva med
Bord i bra lekhöjd
Massor med matrelaterade saker
Rutschkana och studsmattor

Playville

Vår sista natt i Bangkok valde vi att bo vid ett hotell som i sig låg granne med ett litet lekland. Sånna som det finns flera av i Bangkok, de måste bara hittas. Våra barn hade roligt där men var kanske mest förtjust i glassen i form av olika hundhuvuden som gick att köpa precis utanför.

Inga vassa hörn här inte
Pinnar med olika saker att trä på
Härlig sand att gräva i
Bollhav finns på nästan alla lekland

Leka i Gallerior och Shopping Malls

I många Gallerior finns play zones av olika slag. Ibland är det en högljudd arkadhall som vi kunde döda 45 minuter i utan att ens betala för det fanns så mycket att titta på och sitta på för de små barnen som inte har så höga krav. Ibland är det stora lekland där en betalar en inträdesbiljett för en till tre timmar. På ett tredje fanns stor leksaksbutik där det fanns möjlighet att pröva olika leksaker, tex lego.

Legolek i leksaksbutik

Lekpark i Lumpini Park

I Lumpini Park, en av Bangkoks större parker fanns en stor och bra lekpark. Parken i sig ger möjlighet till utomhuslek, titta på varaner eller bara springa runt. Lekparken finns i den norra övre delen av Lumpini Park.

Stora lekparken i Lumpinipark
En av många stillsamma varaner
Vackra park med fina områden att röra sig i

Lekpark i Saranrom Park

En lekpark vi aldrig hann prova och heller inte hade hittat på kartan låg mellan de kända templet Wat Pho och The Grand Palace. Detta är ännu ett exempel på att Bangkok har mer att ge än vad kartan tycks visa.

Fler tips om att leka med små barn i Bangkok

Flest och bäst tips på vad som finns att göra med barn i Bangkok har Towe som bloggar på Come Fly With Me. Hon har bland annat skrivit det här inlägget om Barnvänliga tips i Bangkok.

Här finns alla inlägg om Bangkok och Thailand samt alla inlägg om vår långresa 2022-2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.