Tekniska prylar för resan jag alltid packar ner

Posted on

Det finns några tekniska prylar för resan jag aldrig skulle resa utan, nästan lika viktiga som pass och piletter. De underlättar och förbättrar livet som resenär.

⇒ Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Teknikhallen⇐

Jag kan inte kvalificera mig som någon teknik- eller prylnördig person, av en del skulle jag nog kallas det motsatta. Men givet detta finns det några saker som jag värderar oerhört högt på det temat när jag resor.

Tekniska prylar för resan jag aldrig skulle resa utan

Det här är de grejer som vi hade med oss under vår senaste långresa som jag aldrig skulle vilja vara utan

1. Skärmskydd för mobilen

Precis innan vi åkte bytte jag till ett nytt härdat glas skärmskydd och efter fem månader där jag nästan hanterat telefonen vårdslöst inkl låtit barn hantera den, och således både tappa och kasta den, finns det repor och sprickor i skyddsglaset. Men så fort jag byter det kommer skärmen kännas som ny igen. Jag ser det som en ren konsumtionsvara som förlänger min mobils livslängd och det är lätt att byta själv och finns till mycket bra pris på Teknikhallen.

Går inte ens att fånga alla repor och sprickor på bild så glad att jag har skydd

2. Förlängningskabel/grendosa

Vi behöver många uttag när vi reser och vi behöver dem också ibland på platser där uttag inte finns. För att ladda datorn om en sitter och jobbar på balkongen och för att ladda telefonen vid sängen om uttag saknas. Detta är bara två av de givna användningsområdena som en grendosa möjliggör: Lite meckigt att släpa på men så värt.

3. Stativ för videomöten

Det blev en hel del videomöten och jag föredrar oftast att ha dem via telefonen och inte via datorn. Bättre kamera än den inbyggda i datorn, lätt att hoppa in i möten eftersom surf aldrig är ett problem och wifi-därmed inte var nödvändigt. Det här är ett smidigt som Erik hade som vi använt mycket

Videomöte i den mjukaste av kläder. Skönt att ha datorn fri och att mobilen står stadigt.

4. Kabelskydd

En sak vi inte hade med oss, men som hade varit bra är sånna här kabelskydd. Att resa med kablar innebär att de packas upp och ned, rullas ihop eller trycks ned i väskan, rycks ur uttag hit och dit. Vi har kasserat ett gäng laddare för att de gått sönder just på det stället som kabelskyddet finns till för.

5. Powerbank

En annan given teknisk pryl att ha med för oss är powerbanks. Vi använde det främst när vi var på språng under längre tider, då vi jobbade från platser där ström inte fanns tillgängligt (t.ex. en strand) eller då våra barn använde telefonerna mycket, typ varje måltid… Märk väl att de behöver gå med handbagaget annars blir det kaoz.

6. Högtalare

Ett av våra bättre köp väl på resan var en högtalare. Den gav oss skön musik på morgonen, pepp musik på stranden och räddade många promenader när barnlåtar gick varma så att barnen kunde hålla humöret uppe en liten stund till.

7. HDMI-kabel

En av mina absolut bästa resehacks att ha med sig är en HDMI-kabel. Dels för att kunna se på serier/film på större skärm om en har ork och tid till det men för vår del för att barnen skulle kunna se på samma TV-program som hemma utan att vara bundna att använda en dator eller telefon på hotellet.

Tack vare HDMI-kabeln kan de här kolla på TV:n istället för en liten skärm

Det här var några av de tekniska prylar för resan som jag alltid har med mig. Jag inser nu när jag skrivit ner dessa att det finns fler saker även för en icke-pryl-nördig person. Digitala livet på 2000-talet gör sig påmint om bekvämligheter jag inte vill vara utan.

Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med teknikhallen Text, tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *