Stories april 2023

Posted on

April har känts som en nystart, det är verkligen nu mitt 2023 börjar i dess nuvarande form. Det har blivit många hemmakära dagar men också kors och tvärs i Sverige.

Stories från april 2023

Aprilresan

Behovet av att resa och upptäcka Sverige finns inte på långa vägar, men däremot att träffa vänner. Vi har haft en intensiv Göteborgshelg med namnkalas för en kompis barn och häng med tre olika familjer som vi tycker mycket om och passat på att träffa i Göteborg, Varberg och Linköping. Valborgshelgen åkte vi upp för att fira min mammas födelsedag och hälsa på det senaste tillskottet i brorsbarns-skaran.

Obligatoriskt glasstopp under långa bilresor.

Aprils favoritinlägg

Lätt att välja denna månad, mina två sammanfattningsinlägg från långresan. Dels ett om 100 frågor och svar som varit uppskattat av många och sedan en “månad-för-månad” sammanfattning. Det är så fint att se tillbaka på vår resa och minnas allt vi var med om.

Aprilminne

Vi kommer ofta tillbaka till våra månader i Vietnam och Thailand när vi kollar på bilder tillsammans med barnen. Det har också visat sig att små videosnuttar ger mer intryck och respons från dem så det är en bra lärdom för framtida resor.

Aprilbild

Jag och min vän Lisa hade en helkväll för att prata ikapp de senaste halvåret. Vi konstaterade att vi varit vänner i 20 år. April 2003 till april 2023 – hur fint är inte det??

Fina fina Lisa

April och privatlivet

Efter månader med ganska lite fysiskt arbete förutom att bära på barn har det varit otroligt skönt att bli lite kroppsaktiv. Vi tog ner ett träd som jag till stor del sågade ner för hand, gren för gren. Jag har också påbörjat min Svensk Klassiker-träning. Små steg men ändå några.

Jag har kommit igång med jobbandet på ett bra sätt. Staplande, trevande och strävande men ändå på väg framåt på något sätt. Vi har också hunnit bli varse om svenskt aprilväder och förskolebaciller så på många sätt är precis allt i sin ordning.

Jag, sågen och trädet

Apriltanke om turism

Med anledning av mitt nya förtroendeuppdrag som ordförande för Naturturismföretagen har jag tänkt mycket på just naturturism. Vad det är, fyller för syfte och hur det kan utvecklas. En sak som blivit tydligt är behovet av att tydliggöra skillnaden mellan friluftsliv och naturturism. Medan friluftsliv är gratis och oreglerat är naturturism en köpt tjänst eller upplevelse med tillhörande garanti om kvalité och säkerhet. Det gör att det behövs olika åtgärder för att skapa ett hållbart friluftsliv och en hållbar naturturism.

Aprilkänslan

Pånyttfödelse ligger nära till hands. Nystart för mitt företag, återstart på förskolan och omstart i trädgård. Med det kommer också energi och pepp för allt som finns att ta tag i.

Solen, en viktig del av känslan av pånyttfödelse.

Aprils reseplanerande

Sommaren börjar arta sig fast behovet av semester är mycket lågt. Det verkar bli en ganska klassisk sådan och vad vi tänker oss skrev jag i ett tidigare inlägg med saker att se fram emot i vår och sommar.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

One thought on “Stories april 2023”

  1. Alltid kul att läsa dessa månadssammanfattningar. 20 år för dig och Lisa, fint! Nu kör vi maj med allt vad den innebär – kanske att vi hinner få till att ses rent av. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.