Lite tankar om här och nu

Posted on

Hur står det till här och nu i livet, i just denna stund? Jo, jag ska berätta. Vad jag känner, tänker, behöver, vill ha, älskar och hatar. Allt samlat i en enkel lista. Älska listor!

Det är mycket reflektion om det som varit och minnen från resor som beskrivs på den här bloggen. Det finns en och annan kommande resa, lite drömmar och tankar om framtiden i vår globala värld som på ett eller annat sätt handlar om vad som komma skall. Men när jag tänker efter är det ganska lite här och nu. Det närmaste jag kommer väl mina månadssammanfattningar och riktig nutid kan det knappast handla om.

Så det här blir ett inlägg om hur läget är exakt här och nu. Det sägs att omväxling förnöjer.

Listan om här och nu

Till min hjälp har jag valt en av min sambos hundra kreativitetsfrämjande böcker och en lista han läste upp för mig här om dagen.

En kreativs hylla med boken som inspirerat till just detta inlägget i viss central position i bilden

Feeling

Uppskruvad. Jag har snäppet för mycket på jobbet och alldeles för mycket roligt privat inplanerat närmaste tiden. Det känns som att jag inte hinner med mig själv. Inte riktigt hinner komma ned i varv. En bidragande orsak till det är den här bloggen som det går att lägga oändligt med tid på och klar blir jag aldrig. Men! Det är ju också så himla roligt. Ännu svårare blir det när jag både vill publicera inlägg och utveckla. Det är en himla konstig spiral jag är inne i. Det är för många lediga dagar närmaste veckorna så jag hinner inte med jobbet samtidigt som jag planerat in så mycket roligt på de lediga dagarna att jag inte hinner med att ta det lugnt. Värre i-landsproblem får en faktiskt leta efter.

Wearing

Min bästa och skönaste skogshuggarskjorta. Önskar att den var snäppet bättre kvalité för den kommer inte hålla hur länge som helst känner jag. Kan ha leggings till den så jag slipper jeans och dessutom fickor på sidorna – ultimat!

här och nu
Dessutom bra för den är stor och luftig utan att bli varm och samtidig heltäckande så som en med fördel går klädd i exempelvis Marocko.

Wanting

En resa till Antarktis och en till Madagaskar. Och en till Panama också när jag tänker efter. Kanske är det jag vill ha allra mest den där 13:e månaden som Lisa/Livet från den ljusa sidan pratade om. Jag får ihop mina 24 timmar på ett dygn men att hinna göra de där långresorna är svårt. När sommaren är här vill jag helst ta vara på Sverige och julen firar jag helst med familj. Hur ska det gå ihop att då komma iväg på en två-tre-veckors-resa?

Needing

Tid och avgränsad plats, kanske en stuga vid en sjö eller med utsikt över en dal, där jag kan fokusera på ett forma ett nytt projekt som jag precis börjat drömma om. Får se om det kommer så långt att det kan formuleras och paketeras. Oavsett skulle det vara häftigt att pröva det här med skrivarstuga vilket jag tidigare aldrig haft ett sug efter.

Thinking

Att jag såg att de stora medierna (SR, SVT, DN, SvD och KIT) gått samman för att skapat faktiskt. Faktakoll av samhällsdebatt och det offentliga samtalet. Nu känns det som att det kanske kan bli en lite vettigare valrörelse trots allt framöver. Gå in och gilla för mer fakta i ditt flöde.

Loving

Att blogga. Ja, det är så enkelt. Jag tycker verkligen om att krypa upp i mitt soffhörn även om alla inlägg inte är pang-roliga att skriva/skapa hela vägen in i mål. Resultatet och att se mitt mästerverk växa fram älskar jag dock varje dag.

Hating

Att en film jag klippt och ägnat 3 timmar åt inte gick att spara korrekt så halva arbetet måste göras om. Att jag inte hunnit se Homeland denna vecka. För just dessa två kanske hata är ett lite för starkt ord. Något jag däremot hatar på riktigt är: Den svenska blockpolitiken, Trump, att vi inte välkomnar fler människor att bo hos oss i Sverige, att Sverige har så låg flygskatt och så oproportionerligt dåligt tågnät.

Craving

Salta pistiller, mörk choklad, saftig mango. Varför tänker jag alltid på gottis så fort jag tänker på cravings?

Hur är ditt liv precis just här och nu?

4 thoughts on “Lite tankar om här och nu”

  1. Fint att få en inblick sådär i nuet. Jag lever nog mest hela tiden där. Svårt att planera något alls, har inte råd att göra så mycket mer än att vara hemma och är väldigt nöjd med det. Studerar, myser med älsklingen, plockar vitsippor i skogsbrynet och sätter frön i jorden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *