Lyxmat, statyer och Gang-nam i Seoul (dag 7 och 8)

Posted on

Seoul levererar mer än väl och vi mår gott. Vi bor i en airbnb-lägenhet med mer än godkänd utsikt och idag har vi ätit en fine dining-avsmakningsmeny som heter duga. Jag har verkligen sett fram emot maten i Korea så vi valde att äta en tiorätters avsmakningsmeny på Si wha dam. Uppläggningen var något utöver allt jag sett och maten var minst sagt god. Nästan så jag skäms men jag försöker att bara vara tacksam för att jag har möjlighet att göra den här resan med alla dess upplevelser.

Vi började vår vistelse med att möta upp en couch-surfare som bott hos Erik för något år sedan. Blev bjuden på frukost, eller snarare en brak-lunch med svenska mått, och ställda alla frågor som det inte går att få svar på genom wiki eller google. Spanade in det största palatset och hade flyt igen och hamnade precis i en vaktbytesuppvisning. Vandrade igenom Insa-dong, ungefär som gamla stan, och körde en green tea mania. Drog hem och laddade om för nästa destination och åkte till gang-nam. Gick upp till den stora buddhan och försökte sen hitta lyxkvarteren. Gang-nam style får en helt annan innebörd när en både förstått vad den handlar om och ser hur både affärer och tour-guider förhåller sig till den låten. Gang-nam är alltså motsvarande Östermalm och låten handlar om att oavsett var du bor eller vad du har så måste du göra det the gang-nam style. Fake it until you make it liksom.

Idag har vi varit vid Nordkoreas gräns, men det får bli ett eget inlägg, och som sagt ätit en lyxmåltid samt lite snabbt kollat in de internationella området Iteawon. Nu väntar en omgång serier i soffan, viktigt att vila när en är på semester!
IMG_2430Sängens utsikt. Ja, lite läskigt att vakna, känns ibland som att en ska trilla ned.

IMG_2395Den så kallade frukosten med Taehoon och Erik.

IMG_2396Ingången till Gyeonbokgung-palatset i närbild. Så väl omhändertagna.

IMG_2402Vaktbyte

IMG_2410Green tea bakelse, green tea glassdrink och så Eriks dubble green tea latte som inte finns med på bild. Slutsats: grönt te är framförallt gott i mindre mängder.

IMG_2424
Hittade Sejong den store och tog en wefi såklart.

IMG_2436Buddhan vid Bongeunsa-templet. Det var lite kusligt att vandra omkring i tempelområdet helt själva sent på kvällen.

IMG_2438
En av alla neonskyltar i Gang-nam-området. Självklart har de ett casino.

IMG_2463
Den lilla skålen är där vi tvättade våra händer innan maten….

IMG_2494…några av rätterna.

2 thoughts on “Lyxmat, statyer och Gang-nam i Seoul (dag 7 och 8)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *