Nyår i Tokyo

Posted on

Vi har upplevt en minnesvärd nyårshelg i Tokyo. Stora delar av staden har stängt eller begränsade öppettider, medan andra delar är desto mer folkfyllda.

Vårt nyår i Tokyo 2015

Vi spenderad nyårsaftonsdagen i områdena Shibuya och Harajuka, Tokyos motsvarighet till Stockholms Södermalm och Time Square i New York. Vi korsade den gigantiska Crossing, stängde in oss i ett karaoke-bås, åt sushi från löpande band, besökte temacafet Maidreamin och förundrades över alla intryck i de trendiga kvarteren med second hand och märkesbutiker som aldrig tog slut. En powernap och en halvtaskig middag senare drog vi till Tokyo tower för att spana på de omtalade fyrverkerierna. Väl på plats i parken intill tornet hade vi tajming med allt och fick uppleva traditionsenliga offringsritualer,  buddhistisk mässa och japanskt nyårsfirande. Det blev midnatt och deras stora klocka började ringa sina 108 gånger. Sen blev allt ett enda stort antiklimax. Vi trängdes med tusentals tokyobor som tittade upp mot himlen. 200 vita ballonger släpptes upp men inte ett enda fyrverkeri. Ja, vad är väl en bal på slottet när en får nyårspussa sin älskling och konstaterat att om ett år gör vi samma sak någon annanstans. Gott nytt år!

Nyårsdagen

Nyårsdagen, sovmorgon och sen löptur i solen, bra start på det nya året. Gick förbi ännu ett tempel och sen till ett gigantiskt konferenskomplex som hade familjedag med massa aktiviteter och ett gigantiskt bingo… Drog vidare till manga- och elektronikkvarteren Akihabara och där var det full aktivitet. Tog oss till Tokyos äldsta och mest kända tempel, Sensoji. Där var vi inte ensamma. Vandrade med ett gäng andra (tänk nån miljon eller två) fram till templet och slängde en peng i en brunn. Önskade mig ett 2016 av hälsa, lycka och kärlek. Åkte hem och däckade vid 22.

Det är full fart med andra ord och vår slutsats är att fortsättningen på resan nog kommer gå i lite långsammare tempo, det här weekend-tempot vi byggt upp kommer inte hålla i längden 🙂

Tveksam bild men bästa beviset på att vi ändå sjöng karaoke.  Mjaauuu, pose med en av servitriserna på Maidreamin Munkar som spelar och nån cool man som gör vad jag uppfattar som något mässande Nyårslöften  Gigantisk bingo  Den här kommunikationen, tänk er ett område med gata upp och gata ned med bara shoppninghus, jag blir slut bara av att titta på en bild.   Akihabara!    Vi köar med några andra. Det här är alltså inte själva templet, utan bara ingången till området där templet finns.

 

4 thoughts on “Nyår i Tokyo”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *