Mediala framgångar för boken Resenärens makt

Posted on

Mediagenomslaget för min bok har varit bra. Den har synts och hörts både här och där senaste veckorna. Några riktiga dröm-milstolpar är uppnådda – tänk att jag får prata om min eget bok!

Åh va det är roligt att prata om min bok i olika sammanhang. Lite såklart om boken som sådan men allra mest om innehållet och frågorna. Det jag vill opinionsbilda inom. Det jag så starkt tror på.

Det har varit en hel del mediala framgångar, både i gammelmedia och i olika sociala medier. Här är det som blivit sagt och skrivet hittills för den som vill läsa eller lyssna.

Media för boken Resenärens makt

Lokalradio

Samma dag som lanseringen var jag med i P4 Sörmland. Åh vi hade så mycket att prata om! Kul samtal om

Lyssna på P4 Sörmland här.

Intervju i P4 Sörmland

Fyra grymma poddar

Att resa podden

Hittills har det blivit fyra poddar. Först ut var Att resa podden som Annika/Resfredag och Lisa/Lets go explore driver. Två resebloggsgurus som gjort imponerande 100 avsnitt. Nu var det dags för avsnitt 101 Att resa med makten att påverka.

Omslag från podden Att resa

Allt du velat veta

Därefter hade jag äran att vara med hos Allt du velat veta. En folkbildande podd som jag älskar och lärt mig massor av. En guldgruva av kunskap. Avsnitt 370 Om hållbart resande med Linda Vismer.

Fritte och jag snackade om hållbart resande

Tur o retur

Nr tre i ordningen var Tur o Retur där Sara och jag vrider och vänder på flera av bokens aspekter. Hon berömmer bokens öppna sinne och att jag “petat lite på hennes hjärna” – det är typ det finaste betyget jag kan få. Här hittar du poddavsnittet.

Besök hos podden Tur o retur

We are influencers

Sist ut är podden We are influencers som inte handlar så mycket om innehållet i boken utan snarare hur det var att skriva och ge ut en bok. En reflektion från det: Fy bubblan va mycket jag lärt mig! Lyssna på Att ge ut sin bok själv.

Härligt snack mellan två Lindor hos We are Influencers

Vagabond fysiskt och digitalt

Vagabond gjorde en intervju med mig några dagar innan släppet som publicerades digitalt och även en i deras juni-nummer som precis kommit ut. Vill du läsa den spalten får du knata till en butik och köpa tidningen.

Print från Vagabond digitalt
Bild från Vagabonds fysiska tidning

Branschtidning – först ut Accent

Accent, IOGT-NTO:s medlemstidning har intervjuat mig om boken. Ett kapitel handlar om alkohol och jag hoppas fler bransch/tema-tidningar också vill skriva om boken. Den belyser ju så oerhört många aspekter av att resa så det finns mängder av uppslag.

Rubriken hos Accent magasin

ETC

ETC har inte skrivit om boken i sig men de har publicerat en debattartikel som på många sätt bygger på en del av budskapen jag vill få fram med boken.

Några utvalda delar

Kommer vi hitta nya kreativa sätt att resa, eller är vi fast i att några kommer återuppväcka flygskammen medan andra envist försvarar rätten att flyga? […] Klimatet har inte fått för mycket fokus, det är de andra aspekterna av hållbart resande som fått för lite strålkastarljus på sig. […] Jag önskar en debatt om positiv turism, om hur vår semesterkassa kan spenderas så att den gynnar barns skolgång, om hur vi kan turista feministiskt, och om hur vi kan sprida ut oss och låta turismen gynna fler lokalsamhällen.
Debattartikel hos ETC

Jag ser fram emot fler mediala framgångar, det är roligt och viktigt. Om du har förslag på vilka sammanhang jag borde synas och höras så hojta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.