Mest lästa inlägg – 155cm.se år nummer ett

Posted on

Tragedier, alkohol och pengar är det innehåll som går bäst på min reseblogg. Hur ska jag egentligen tolka det? Som att jag ska byta bloggbransch? Nej, jag älskar att reseblogga – här är 155:ans mest läsa inlägg. 

När jag för ett år sedan startade 155cm.se trodde jag att receptet för framgångsrikt innehöll löd: matnyttig info med tips på what to do, unika platser och annorlunda perspektiv på resande. Tjii så fel jag hade. Flera av mina reseskildrande inlägg är de som haft minst antal läsare och de inlägg som handlar om ovanliga/okända platser är det lågt intresse för. Men jag är inte bitter utan glädjer mig åt att det finns en sån bredd bland det innehåll som haft högst bloggtoppar under 155:ans första bloggår.

Mina mest lästa inlägg år ett

Bubblare (plats 11) Tväråbäck – The topplista

Tväråbäck, byn jag kallar hemhemma är ett perfekt utflyktsmål för den som bor i Umeåregionen eller ett lämpligt stopp för den som skapar sig vägarna förbi under sin semester. Här presenteras min hemby och The Topplista of what to do i Tväråbäck.

Identifierad framgångsfaktor: Närhetsprincipen

Varför bör du läsa om Tväråbäck: För att lära känna mig och få en hint om charmen med byaliv.

Varför bubblare: Aldrig när jag skrev detta trodde jag väl att ett inlägg om en liten by i inlandet skulle komma så högt upp som på elfte plats. Ett av mina mest delade inlägg på facebook. Älskade Tväråbäck!

2016-08-02 20.41.15

10. Medvetna julklappar – 24 julklappstips

Medvetna julklappar som känns extra bra att ge och få. Julklappar med resetema som har ett mervärde och bidrar till något gott. Snart är det jul och vad kan passa bättre än 24 julklappstips för medvetna julklappar.

Identifierad framgångsfaktor: Meningsfulla julklappar som löste julklappsstressen.

Varför bör du läsa om julklappstips: Det kommer fler jular. Och födelsedagar.

img_0562

9. Så bygger  du en långresa

Det går ett pirr genom hela kroppen. Från lilltån genom hela ryggraden upp i skallen som visualiserar vad just denna långresa kommer innebära: Oändliga öknar, byar som susar förbi, ett gigantiskt vattenfall, speglande skyskrapor, ett berg med utsikt över en hel stad. Ä N T L I G E N, en ny drömresa är bokad!

Identifierad framgångsfaktor: Praktiska tips och det som är på gång, snarare än det som hänt är intressant.

Varför bör du läsa om att bygga långresa: Konkreta tips så att DU kan komma iväg.

2015-12-28 14.50.48

8. 10 fördelar med att vara kort

Den som är kort kan tyckas ha dragit nitlotten i livet och så kände jag under många år när jag var yngre. Nu däremot ser jag nästan bara fördelar. Både i livet i stort men framför allt på resande fot. Jag vill nästan dra det så långt att jag uteslutande ser fördelar med att vara en kort resenär. Förstår du inte varför? Här är svaren!

Identifierad framgångsfaktor: Igenkänningsfaktor och en portion humor.

Varför bör du läsa om korta fördelar: Som lång: för att bli riktigt avis. Som kort: njut av din korthet!

2015-06-22 15.24.08

7. Reseprocenten prisas av Travellink

Bloggevent två i mitt liv. Prisutdelning och jag skickar ett mess till min sambo ”Nästa år är det min tur”. Sju minuter senare står jag på scenen överrumplad med ett diplom i handen. Travellink som anordnade eventet gav mitt initiativ reseprocenten pris för Best new Travel Initaitve. Hur sjukt är inte det här?

Identifierad framgångsfaktor: Framgång och ärlig lycka tycks gå igenom skärmen.

Varför bör du läsa om att vinna pris: Kanske för att du bara är glad för min skull <3

travellink3-1200x800

6. #100resmålattnå – min lista

Mål är till för att nås eller mål är till för revideras – det är frågan. Här kommer min lista för #100resmålattnå proppad med ambitioner, drömmar, drivkrafter och inspiration. 

Identifierad framgångsfaktor: Listor, framtid, inspiration.

Varför bör du läsa #100resmålattnå: Inspiration går aldrig ur tiden….

img_4490

5. När drömresan blev en mardröm

När jag var tio år åkte jag, min familj och min mormor till Florida. Allt planerat in i minsta detalj för en fantastisk semester. Men jag kom hem utan mormor. En riktigt mardröm. Idag är det 20 år sedan hon togs ifrån oss.

Identifierad framgångsfaktor: Tragedi och klickbar rubrik.

Varför bör du läsa en mardröm: Om du vill deppa ned dig fullständigt, annars låt bli.

gun21

4. Jorden runt: Vad gick kalaset på?

Att resa ett varv runt jorden är sannolikt inte billigt men däremot väldigt ekonomiskt effektivt, alltså vi fick mycket resa för pengarna. Nu när jag gjort en ekonomisk sammanställning tänkte jag dela med mig så kanske jag kan underlätta för den som vill göra verklighet av sina drömmar framöver.

Identifierad framgångsfaktor: Matnyttigt och smaskigt.

Varför bör du läsa om budgetuppföljning: Tips som kan hjälpa dig att beräkna vad din drömresa runt jorden kan kosta.

2016-03-20-08-10-11

3. Ett misstag i Santiago var allt som behövdes

Vi kom till Santiago vid lunch, träffade en supertrevlig tjej på flygbussen som gav oss bra tips, solen sken och vi kände snabbt att vi var i stad som verkligen var levande på ett helt annat sätt än Buenos Aires. Och sen vände det på en femöring. Ett misstag och fel sällskap. 

Identifierad framgångsfaktor: Olycka med cliffhanger.

Varför bör du läsa om misstag: Om inte annat kan du lära dig av mina misstag.

Bild saknas och svaret varför står i inlägget…

2. Tävling: Vinn en övernattning på Österlen hos Cocoonmeetings

På Österlen finns det förtjusande gårdshotellet Cocoonmeetings med stor personlighet och skön stämning. När jag var där i somras blev jag förälskad i stället och nu har jag den stora äran att få presentera 155:ans första tävling: Vinn en övernattning och middag på Cocoonmeetings. 

Identifierad framgångsfaktor: Tävling med ett mycket trevligt pris.

Varför bör du läsa om CocoonÄven om denna tävling är slutförd är Cocoonmeetings värt att inspireras av.

img_2065-1024x576

1. Ölflickor i Kambodja

Ölflickor – flickor som säljer öl till västerländska turister som åker till Sydostasien för att ha semester. Fattigdomen slår som hårdast mot de mest desperata och frågan är vilket ansvar vi som semestrande konsumenter har?

Identifierad framgångsfaktor: Alkohol, älskade och hatad drycks som titt som tätt provocerar.

Varför bör du läsa om Ölflickor: Reflektera ett varv över hur du (eventuellt) konsumerar alkohol när du reser och läs tips om hur du kan förbättra chanserna för dessa kvinnor att skapa ett tryggare liv.

Beer girls and customers at beer garden Phnom Penh, Cambodia April 1, 2006 Photography © Nile Sprague All rights reserved http://www.nilesprague.com
Photography © Nile Sprague

Bonus

Utöver dessa finns det inlägg som snarare är egna sidor än rena inlägg som jag lyft ut från tiotopplistan

1. Reseprocenten

Jag älskar att resa. För mig är att resa en lyx som fler i världen borde få möjlighet att göra. För att göra det möjligt har jag skapat #reseprocenten. Det kommer inte förändra allt, men det är ett litet steg på vägen och är vi många som hakar på kan effekten bli stor.

Identifierad framgångsfaktor: Viktigt på riktigt och ett av mina signum.

Varför bör du läsa om reseprocentenFör det har aldrig varit lättare att resa och bidra till en bättre värld på samma gång.

2016-02-25-17-26-47

2. Resebloggsbibliotek

Välkommen till mitt resebloggsbibliotek. Här samlas resebloggarnas egna expertområden uppdelade i kategorier med direktlänkar så det blir lätt för dig att hitta den destination just du söker.

Identifierad framgångsfaktor: Länkkärlek och fett bra bloggar fyllda med reseexperter.

Varför bör du läsa ett resebloggsbibliotek: Inspiration i kubik.

img_1013

3. Bucketlist

Jag har aldrig haft en bucketlist men nu när jag fyllt 30 är det dags. 50 stycken magiska, vanliga och ovanliga ställen att besöka för att föreviga i ett foto. Till skillnad från alla mina andra listor i mitt liv är min bucketlist drömmar och inte to do:s.

Identifierad framgångsfaktor: Bucketlist – no more words needed.

Varför bör du läsa min bucketlist: Ge mig tips på vägen för att förverkliga mina och inspireras för din egen del.

img_3983

Berätta – vad fångar ditt intresse?

Det var en kvantitativ sammanställning av året som gått. Frågan är vad du som läsare helst av allt skulle vilja läsa mer om? Om jag bara skrev för min egen skull vore det dumt att göra det i bloggform, för det behovet uppfanns dagboken. En blogg finns för att en vill dela med sig av innehållet till andra och en grundbult i det är att vara intressant och relevant. Så berätta, vad fångar ditt intresse?

 

7 thoughts on “Mest lästa inlägg – 155cm.se år nummer ett”

 1. Det är alltid oväntat vilka inlägg som går bäst. Om man lyckas fylla ett specifikt litet tomrum i Google kan just det inlägget gå oväntat bra – fast man inte alls trodde det. Jag som följer gillar nog olika reflektioner bäst. Via Google tror jag däremot att läsare kommer som vill ha tips om ett specifikt resmål osv- När det gäller biblioteket kan du gärna ändra länken till vår packninglista till http://www.freedomtravel.se/fix-och-trix/packningstips/
  Vi har under året också samlat på oss bra information om ytterligare några länder, men jag kan mejla dig istället.

  1. Det är nog sant, kanske försvinner en del av det roliga om allt redan var förutbestämt vad som ska gå bra eller inte. Tack för input, ska uppdatera länken .

 2. Det är ju lustigt det där. Inlägg som man verkligen gillar själv och tror ska få många läsare
  faller platt, medan inlägg som man inte trodde någon skulle intresseras av, får just flest
  läsare :).

 3. Jag läser helst personliga reseskildringar, gärna kryddat med lite matnyttig information av typen “så här tog vi oss till..” och “det kostade så här mycket…) osv. Jag tycker din senaste resa var väldigt spännande att läsa om, så här gillas skildringar av udda resmål 🙂 Jag har blivit så sugen att åka till både Zambia och Namibia. Du får gärna skriva mer om hur det är att köra bil i Namibia, hur det var att köra från Sydafrika osv.

  1. Älskar den här typen av återkoppling, det inspirerar verkligen mig till saker att skriva om så tack för din kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.