Att bli friad till på Arlanda flygplats

Posted on

Arlanda, på internationellt territorium, den 18 december 2016 friade Erik till mig precis innan vi skulle boarda planet. En euforisk känsla som tog över hela min kropp – “händer det här?” Här är berättelsen om oss. 

Från Tinder till jorden runt

Den 7 februari 2015 matchade jag och Erik på Tinder och började chatta. 36 timmar senare sågs vi för att äta frukost, dagen därpå åt vi varma mackor på hans golv och sen dess var vi fast. En dryg vecka senare drog jag till Falun för att jobba på distans när Erik jobbade med skid-VM. Då bokade jag även den berömda spontanresan till USA för att hälsa på Erik som skulle roadtrippa USA och Kanada i två månader.

När vi både klarat av att umgås 24/7 i fem dagar i en bil i ett annat land och vara ifrån varandra totalt 60 dagar flyttade Erik in. Först tillfälligt och sen permanent. Vi bokade vår jorden-runt-resa och sa att om vi klarar 100 dagar på resande fot är vi oslagbara. Resten är historia och när det väl var dags för vår andra långresa tog Erik vår relation ett steg längre.

2015-02-19-13-07-29
Vår första selfie i Falun. Här har vi känt varandra i 12 dagar.

På Arlanda inför nästa långresa

Jag hade fullt fokus på att skriva ett facebookinlägg om att jag var tacksam över att ha en flexibel arbetsgivare som låter mig åka. När vi kom till gaten vill jag mest ha två sittplatser bredvid varandra för att kunna skriva klart. Erik däremot irrade omkring och inget säte tycktes duga. Jag blev smått irriterad. Va fan, vi ska ju bara sitta här i tio minuter innan vi ska boarda. Jag publicerade inlägget och därefter är allt en enda euforisk dimma.

Fria på Arlanda

Har fått berättat för mig att Erik sa att han ville göra den här resan som förlovade. Han viskade i mitt öra att han vill att vi ska söka livet tillsammans. Vi kramades och jag frågade om det här verkligen händer. Någonstans där bekräftade jag även att jag vill förlova mig med honom men hur eller vad jag sa har jag ingen aning om. Erik tog fram armbanden med datum och allt. ERIK 18-12-16. Ja, det här händer verkligen. Världen stannade. Allt försvann. Det var som att något växte i mig. Som att den Erik som botaniserade innanför min bröstkorg i nästan två år plötsligt kändes ännu mer hemma, fick en ännu större plats.

Helt plötsligt var kön till boardingen var slut, dags att kliva på. Minns att vi gick hand i hand i gången till flygplanet. Tog en selfie som blev suddig, svårt att stå stilla. Skärpte till oss för en sekund och lyckades. Klev på planet och sen satt jag mest och log fånigt och tittade på Erik hela vägen ned till Doha. Jag är så sjukt lyckligt lottad som får leva och resa med Erik. SÅ LYCKLIG!

friad-pa-arlanda
Happy!!!

Friad till på hans sätt

Armbanden är gjorda av nyanlända i Finland som fått hjälp att sälja sitt hantverk genom ett start-up företag. Erik köpte dem någon månad innan avresan men hade haft siktet inställt på att fria på Arlanda ganska länge. På nåt sätt symboliserar det verkligen oss. Vi älskar att resa. Arlanda är att både vara på väg och att komma hem. Det är ingenmansland och samtidigt en plats som vi hoppas besöka årligen för resten av vårt liv. Samtidigt känns det oerhört meningsfullt att bära på ett armband som bidragit till att de som precis flytt för sitt liv kan få lite stabilitet utan resor.

Erik hade kunnat gå ned på knä uppe på Table mountain i Kapstaden. Självklart hade det varit ett fantastiskt minne och jag hade varit lika lycklig då. Att fria på Arlanda känns verkligen precis som Erik. Jag är så glad att vi titt som tätt kommer kunna besöka just den där gaten och hårda stolarna och minnas tillbaka till den 18 december 2016 när tinder-dejtandet som sedan blev samboliv gick in i en helt ny fas. Jag trodde att en förlovning skulle kännas fint och rätt men inte så mycket mer. Men från den dagen känns vi på ett helt annat sätt.

img_4561
Här kunde han friat. Istället har våra armband funnits med under hela resan och förevigats på både en och tre bilder som ska framkallas och sättas upp på väggen.

Vårt framgångsrecept

Vi har besökt 22 länder tillsammans. Tagit hand om varandras magsjuka, blivit bestulna på grejer och blivit uppskrämda av en skum man på en mörk gata. Men vi har också hånglat i solnedgångar, bestigit Machu Picchu tillsammans och vandrat otaliga gator hand i hand. I nöd och lust och en dag ska vi gifta oss. Det lär dröja några år och hur den bröllopsresan ska kunna toppa allt vi då redan upplevt blir en rolig utmaning.

Det här funkar garanterat inte för alla men några ingredienser i vårt recept för hur vi skapade den här relationen ser ut såhär:

 1. Var tydlig med dina intentioner – Jag skrev till exempel redan i Tinderpresentationen att jag söker någon att åka jorden runt med och är ute efter ett någon att bygga livet med.
 2. Låt dig styras av dina impulser – KBK, kör bara kör. Om det känns rätt så varför vänta på att det ska kännas mer rätt snart?
 3. Res ihop – Ni har roligt ihop och får massor med ämnen att prata om under era resor . Ni får dessutom möjlighet att lära känna både de inte så smickrande sidorna och era fab-sidor på ett effektivt sätt.
 4. Träffa varandras vänner – Både för att vänner säger en del om personen och för att umgänge med vänner ger dig en bredare bild av hur personen behandlar dig inför andra.
 5. Använd frågekort – Jag vet inte hur många timmar jag och Erik spenderat i bilen, på stranden eller i en park där vi pratat med utgångspunkt i frågekort. Första året svarade vi för vår egen del och år två har vi gissat vad vi tror att den andra tycker och tänker. Det har gett oss möjlighet att prata om dödsstraff, fullkornspasta eller inte, föräldraledighet, drömmar och mål.

Den här bloggen hade heller aldrig blivit av om det inte vore för Erik. Jag har absolut ett eget driv och ambitioner men Eriks förmåga att se möjligheter, ta risker, våga prova och ständigt utvärdera och lär sig saker gör mig modigare än vad jag egentligen är. Jag ser fram emot nästa resa och att få söka livet tillsammans. <3

2015-05-01-17-35-20
Efter en tupplur på rastplats längs highway one i USA under vår första utlandsresa

Vill du götta dig ännu mer i vår fantastiska kärlekssaga kan jag rekommendera inlägget Över Atlanten för kärlekens skull som jag skrev precis när jag kommit hem från den resan då jag joinade en vecka av Eriks två månader i USA och Kanada 2015.


Följ gärna Resa medvetet på facebook och instagram

12 thoughts on “Att bli friad till på Arlanda flygplats”

  1. Tack Jennifer, va kul att jag lyckas få fram budskapet Delad glädje är dubbel glädje, right?

  1. Du får verkligen vara med. Va kul att du lämnar en kommentar så jag fick hitta din hemsida. Tack för lyckoönskningar!

 1. Fy vad jag lipar nu. Ni är ju för fina. Grattis grattis grattis! Är så himla glad att det är ni! Jag har aldrig sett dig stråla som nu, Linda. Inte liksom så från roten av dig. <3

  1. Tack Tack Tack Wilda, för att du är glad för vår skull och delar den här kärleken med mig. Vänta bara till bröllop då ska vi lipa ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.