1000 dagar att älska dig

Posted on

Idag, den 9:e december 2017, har jag och Erik varit tillsammans i 1000 dagar. Tusen dagar av kärlek och älsk, resor och äventyr, utmaningar och utveckling. Erik ligger ungefär 356 dagar före mig. Från att vi träffades har vi skämtat om att han är en early adopter till det mesta medan jag mest är skeptisk till nya saker. (Ja, jag vet att ni inte har den bilden av mig men så är det.) Den 18 december 2016 friade han till mig på Arlanda. Så modigt, så oväntat. Så Erik.

Den här dagen när jag publicerar det här inlägget har han ingen aning om detta. Att jag i mer än 1,5 år planerat detta. I minsta detalj faktiskt. Så typiskt mig. Vi tar det från början.

1000 dagar tillsammans

För ett år sedan, december 2016 när Erik fyllde 30 år gav jag honom en överraskning som skulle infalla ett år senare. Jag vill ge Erik en resa och under hösten 2017 stod det mellan Kairo och Marrakech. När jag hittade direktflyg till M så slog jag till. Jag hade en masterplan. Jag hade räknat ut att den 9:e december 2017 inte bara är den dag då Erik fyller 31 år utan även den dag då vi varit ett par i 1000 dagar. Och jag skulle fria. Någon stans i världen skulle jag fråga om han vill spendera resten av livet med mig.

Men, som ni förstått. Jag var för sen på bollen. Erik hann före. 356 dagar före. Det är bevisat igen, Erik ligger ständigt steget före.

Det finns inte ord för hur tacksam jag är över att den där lilla lilla oskyldiga swipen gav mig Erik, en jorden-runt-resa, kunskap, kreativitet, insikter och ett mer öppet sinne.

1000 dagar förlovning
Här om dagen kom våra canvastavlor hem med foton som jag tog under det som blev vår förlovningsresa. Det här är förlovningsarmbanden som Erik gav oss som jag sen fotat som ett minne till oss. Ska snart hängas upp i sovrummet.

1000 anledningar att älska dig

Jag vet att jag är en pingla som kan åstadkomma det mesta jag tar för mig här i livet. Det finns dock ett antal saker som inte hade blivit så bra eller kanske inte ens blivit av om det inte vore för Erik. Den här bloggen och Restänk är två exempel på det. Det sägs att de två viktigaste valen du gör i livet är val av chef och val av partner. Jag är beredd att hålla med.

Det kan finnas 1000-tals anledningar att älska en person och i samband med våra 1000 dagar hade jag som ambition att skriva 1000 anledningar till varför jag uppskattar Erik så mycket. Jag tänkte dela med mig av några av dessa som passar för det här forumet:

  • Du öppnar upp min värld
  • Du är positiv till underliga människor
  • Du kör bil på natten när jag behöver sova
  • Du fixar telefonkort så vi kan ringa obegränsat när du är i USA i två månader
  • Du får mig att sjunga karaoke i Japan
  • Du springer runt hela Buenos Aires för att hitta en bankomat så vi kan betala maten
  • Du peppar mig att resa själv även om det innebär att vi inte ses på tre veckor

Så tack Erik för 1000 fantastiska dagar och tack till dig kära läsare som läst enda hit och delar den här glädje med mig.

1000 dagar ihop
Solnedgång i Namibia och livet är allt annat än svårt

Och nu då? Satsar vi på 10 000 dagar?

Oh ja, det gör vi. Vad ska vi då fylla den tiden med? En hel del resor lär det bli även om vår reslust ibland går lite om varandra. I perioder så jobbar vi väldigt intensivt alternativt har så mycket saker för oss på egen hand att vi knappt ses. Då är det väldigt skönt att ha några resor eller helger inbokade då vi vet att tiden är vår och inget kan störa. Om det är något jag och Erik båda tycker är ovärderligt så är det tid att få prata. Vi tycks aldrig tröttna på det och utbytet vi upplever i samtalen är ständigt intressant och stimulerande.

2019 satsar vi på bröllop (vi ska bara hitta ett ställe som kan leva upp till alla våra önskemål) och så kommer vi fortsätta sträva efter känslan av frihet i livet som vi både vill känna. Utöver det finns faktiskt inte så mycket planer. Resa, prata, gifta sig – vad mer kan jag drömma om?

Mer kärleksdravel att läsa om oss:

Över Atlanten för kärlekens skull (om att jag bokade en resa med honom när vi känt varandra i två veckor)

Att bli friad till på Arlanda flygplats (och vår historia fram till dess)

Jämställt på resan eller kliva i en könsroll? (inte så mycket dravel, mer funderingar)

Resa med partner – 8 insikter om min relation (många bra lärdomar där)

10 thoughts on “1000 dagar att älska dig”

  1. Nu blev jag nyfiken på vad ni har för önskemål på ett ställe att gifta sig på. Men det kanske är hemligt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *