Resereflektion nr 35: Förväntningar på vs intryck av Marrakech

Posted on
Det sades att Marrakech är intensivt. Att Medinan är the place to be. Att försäljarna är påstridiga och att jag kommer få säga nej tack mer än en gång. Hur blev då mitt intryck?

Med de förväntningarna och föreställningar som det gav åkte jag till Marockos välbesökta och omtalade Marrakech. Visst var det liv och rörelse inne i medinan (gamla stan med flera markanader), visst fanns det hundratals små shoppar med män som alla ville sälja men samtidigt långt ifrån det jag väntat mig. Intensivt men inte jobbigt. Kundfokuserat men inte påstridigt. Ett nej togs för ett nej.
intryck av marrakech
En av hundratals, kanske tusentals försäljningsställen inne i medinan

Förväntningar och intryck av Marrakech

Det handlar om det förväntade. Vad jag hade förberett mig på, vad jag trodde att jag skulle möta. Hade jag inte blivit ”varnad” för vad som väntade hade upplevelsen kanske varit en annan. Å andra sidan, det som en upplever som intensivt kanske en annan bara tycker är en tonartshöjning. Ord tolkas utifrån varje individs referensram.

Marrakech var häftigt, annorlunda, intressant och roligt att ha upplevt. Jag är tacksam för att jag pratat med folk som varit där innan. Tror det gjorde min upplevelse bättre. En i mitt sinne överdriven bild gjorde mig positivt överraskad av Marrakech. Så om någon annan är på väg till Marrakech skulle jag också “varna” för det intensiva. Allt för att personen skulle slippa oförberedda överraskningar.

När har du blivit varnad och därmed glatt överraskad eller varit bättre förberedd för vad du sedan mött?

En gång i veckan skriver jag ett kortare inlägg som jag kallar resereflektion. Du hittar alla i kategorin Resereflektion

One thought on “Resereflektion nr 35: Förväntningar på vs intryck av Marrakech”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.