Mina sommarplaner 2022

Posted on

Det blir en Sverigesommar för vår del där vi både kan ta vara på att vi precis flyttat till hus och ny region och kan ladda upp inför höstens (peppar peppar) långresa.

Igår var första riktiga sommardagen med kvällsvärme och sol hela dagen. Så efterlängtat.

Sex teman för sommaren 2022

När jag tänker efter kan årets sommarplaner kategoriseras i några olika teman. Här är några av dem, vem vet, när sommaren är slut kanske jag har fler att addera.

Strängnäsbesökare

Vi hoppas att många vill komma och besöka oss i sommar. I början av juni kommer mina föräldrar och bygger en altan med oss och efter det är vi mer än redo att bjuda på glass och grillat. Min bror med familj har också en resa spikad men det är det enda bokad. Det finns alltså plats för fler, både hjärtligt, sängplatsmässigt och i kalendern.

Gulliga sommarstaden Strängnäs med landmärket kvarnen och småbåtshamnen

Sörmlandssommar

Jag ser fram emot en sommar med många utflykter i närområdet. Jag älskar ju sen många år Sörmland och nu ger närheten ännu bättre möjligheter att besöka gårdscaféer och andra livsverk runt om mig. Ska bli fint att få fördjupa och bredda min sörmlandserfarenhet ytterligare.

Solby gård utanför Eskilstuna

Airbnbvärdar

Vi hoppas på en sommar med många airbnb-besökare. Vi är snart klara med vår källarerenovering som ger plats till mindre resesällskap om 2-4 personer. Hoppas på många besökare från flera olika länder. Annons under uppbyggnad.

Målbilden i källaren

Västerbotten och Varberg

Sommarens resor går dels till Västerbotten och mina föräldrar. Som alltid. Nytt för i år är Varberg dit vi planerar att åka om vi får ihop schemat. Har tre oberoende vänner som flyttat dit senaste året – detta måste vara ett tecken på att denna härliga sommarstad ska besökas.

Familjemys i Västerbotten

Hästar

Jag hoppas sommaren innehåller en stor portion hästar och sommarlovskänsla. Rida en sen sommarkväll när solen klär ängarna i guld och temperaturen är perfekt.

Kvällsritt för några år sedan

Utflykter till vänner

Vi har många vänner inom 2 timmars körning som jag gärna skulle besöka. Det som inte hinns med i vardagen och det som inte alltid styrs upp på helgerna. Nu blir får det bli ändring med det. Först på tur är vänner norr om Örebro nu till helgen.

Kompishäng över en glass förra sommaren

Efter sol och sommar kommer…

Vi håller lite i pengarna, vi gör inget storartat. Vi laddar upp och drömmer om en långresa där sommaren kan återkomma. Varje sommar påminns jag om hur Sverige kan vara, att det inte behöver vara flera lager kläder och gatulampor. Antal sommardagar kommer förhoppningsvis vara rekordmånga för oss kommande år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.