Stories från maj 2022

Posted on

Maj, maj, måne. En boklansering, några podinspelningar, en källarrenovering och en massa hästar. Jag klagar inte!

Vad kan sägas om maj annat än att JAG HAR SLÄPPT MIN BOK. Denna stora händelse kräfva versaler! Maj har varit vårkylig men fin på många andra sätt. Jag ser fram emot en resesäsong och många små och stora utflykter.

Stories från maj 2022

Majresan

Vår längsta resa gick till Rågsved söder om Stockholm. Årets största händelse inom graffitikonst med hundratals proffs och amatörer. Vi snackade med en av nyckelpersonerna som pratade om graffititurism och hur Rågsved kommer vara en central plats för den utvecklingen.

Så mycket olika former av graffiti i Snösätra Kulturcentrum i Rågsved

Majs favoritinlägg

Två favoritinlägg i maj är på temat kärleksboost. Det ena 10 skäl varför jag älskar min bok och det andra om att bemästra det till synes omöjliga. Det handlar om stoltheten, om personlig utveckling, om att åstadkomma något riktigt stort och bra för egen maskin.

Majs investering, skörd och omfamnande

Jag speglat mig i stjärnglansen från att ha släppt min älskade bok till världens beskådan. Mottagandet har varit mycket positivt. Jag har spelat in fyra poddar, varit med i lokalradio och hoppas självklart att ännu fler ska få upp ögonen för denna vettiga och viktiga bok. Vi fortsätter investera i huset och jag försöker omfamna känslan av att tiden ändå inte riktigt räcker till även om det är bättre än på länge.

Majs lärdom

Jag har inte riktigt lärt mig än men jag skulle vilja förstå mer om hederskultur. När jag nåddes av nyheten att en mamma och en bror misstänk ha mördat deras dotter/syster så är det så förskräckligt att jag knappt kan ta det till mig. Men jag vill så gärna förstå hur den typen av handling är möjligt att utföra. Vi människor är ju olika, men också mer lika än vad vi tror och grunden i att vi vill älska och bli älskade brukar ofta ses som universell. Hur går det ihop med mord med hedersmotiv? I grunden handlar det om värderingar och kultur och det finns få saker som jag tycker är så intressant som det.

Majminne

Jag har tänkt tillbaka på min resa till Balkan. Både för att det var så häftigt och lärorikt som min första längre resa på egen hand och för att det var en otroligt härlig region att resa runt i. Solstingstyngd vandring för att komma fram till en vattenoas, läskande sallader, dramatiskt kurviga vägar och som överallt i världen, trevliga människor.

Blue Eye i Theth i Albanien

Majbild

Jag tycker om den här bilden så mycket. Att liksom ha sig själv på en cykel med sin man i bakgrunden.

Maj och privatlivet

Jag har ridit mer än på länge, dragit igång träningsutmaningen 100-100 (hundra repetitioner av något i hundra dagar) och försöker sova lite mer. Jag längtar efter sommaren och undrar stillsamt hur jobb-och resehösten kommer se ut. Jag har också sett alla tre Rädda Willy-filmerna vilket väl säger en del om att det faktiskt funnits en del tid för soffhäng.

Majkänslan

Avspänd. Det var väldigt skönt att få boken lanserad. Det innebär att mängden skarpa deadlines minskade drastiskt och det numer är helt okej om något görs lite senare än planerat. Så skönt.

Majs reseplanerande

Vi pratar mycket om vår långresa som planeras bli av från november. Vår grundplan om Vietnam i fem månader verkar inte hålla så vi får tänka om, mer om det när vi spikat lite mer.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *