Nu går boken att köpa och 10 skäl till varför jag älskar den

Posted on

Resenärens makt är här, nu går den att köpa till lanseringspris! Jag älskar den här boken och här berättar jag varför.

Imorgon torsdag lanseras min bok. Som jag skrivit på längre än jag varit gravid. Som jag utvecklats av och tampats med. Som jag lärt mig otroligt mycket av att skriva och som jag rätt och slätt, rakt igenom är oerhört stolt över.

Köp boken Resenärens makt – turism som när och tär

Nu finns den att köpa. (OMG OMG!) Här på bloggen, alltid till bästa pris, och på nätet till lite olika pris (fråga mig inte om deras prismodeller). Ordinarie pris är 249 kr men med rabattkoden lansering15 ges 15 procent rabatt. Köp Resenärens makt här.

Upptäck världen med Resenärens makt

10 skäl att älska Resenärens makt

Utan inbördes ordning

Den är fin och färgstark

Jag är supernöjd med formgivningen. Pilen som visar att vi alltid har ett val, den solgula färgen som både känns positiv, icke partipolitisk och samtidigt signalerar att det allvar, dags att höra upp. Bilderna är färgstarka och finns med i hela boken. Svartvitt tryck hade inte alls gett samma reseinspiration. Jag blir glad av att vända blad.

Köp resenärens makt
Färggrann och fin!

Den har ett djup

Resenärens makt innehåller så mycket mer djup än vad min blogg gör, inte för att bloggen är grund utanför att boken kan ta in så många fler dimensioner när det samlas. Det genomgående maktperspektivet stärker bokens tyngd och trovärdighet. Valmöjligheter handlar om makt.

Den är ensam i sitt slag

Länge var jag orolig att någon annan skulle hinna skriva en liknande bok före mig, så verkar inte fallet. Jag är ensam om att både anlägga ett maktperspektiv på turism och se alla tre delar av hållbarhet, inte bara miljödimensionen. Samtidigt är den riktad till den enskilda konsumenten och resenären.

Köp resenärens makt
En bok som är så mycket mer än att den får plats i en resväska

Den uppmuntrar

Det är ingen pekpinnebok, knappt ens uppfodrande. På sin höjd uppmanande men framför allt uppmuntrande. Den vill möjliggöra mer medvetna val, inte slå på den som inte vet bättre.

Den är en rejäl bok

296 sidor fördelat på 14 kapitel, en inledning och en avslutning. Faktarutor, reflektionsfrågor och tips. Det är matnyttigt och konkret men ger också stort utrymme för läsaren att forma sin egen värderingskompass. Att själv få landa i hur en vill förändra sitt sätt att resa.

Köp resenärens makt
Kaboom, här är den!

Den är seriös

Det finns källor bakom fakta. Det finns referenser till påståenden. Den bygger mycket av sin grund på stora globala studier. Den har lästs igenom av flera experter på de olika områdena och den är berikad av väldigt många olika personers perspektiv. Det är jag som har skrivit men det finns både ett och två fotbollslag och en och annan tränare som har bidragit till dess helhet.

Den innehåller mina misstag

Jag har tagit icke genomtänkta beslut. Jag har gjort bort mig. Jag har rest på ett sätt som jag inte skulle resa på idag. Jag delar med mig av mina lärdomar, mina insikter och mina snedsteg. Jag tillåter mig att utvecklas och dela med mig av den resan jag själv gjort, hur min medvetna resa varit.

Jag och min medvetna resa finns med i boken.

Den paketerar min kompetens

Nästan allt jag kan om hållbar turism finns formulerat och nedskrivet. Den visar att positiv turism är så mycket mer än skräp i haven, flygutsläpp och att vi inte ska rida på elefanter. Det handlar om lokalbefolkningens rättigheter, om alkohol och semester och om hur semesterkassan spenderas. Om community based tourism och om white saviorism. Om allt det där och lite till kan jag för att jag varit tvungen att lära mig det under tiden jag skrivit boken.

Den riktar sig till den som älskar att resa och bryr sig om världen

Det här kan ha varit den svåraste delen, att hålla balansen mellan dels de som tycker att vi i princip inte kan resa förrän klimatkrisen är över och postkolonialismen är ett minne blott och dels de som bara vill förändras så länge det inte är jobbigt. Min målgrupp är den som vill resa, som inte tänker ge upp det men som ändå vill göra det så skadefritt som möjligt. Den som vill förändras men inte vet hur. Jag älskar den här boken för att den orkar rikta sig till den målgruppen.

Avtrycken vi lämnar ifrån oss syns långt längre än där en vindpust suddar våra spår

Den kan göra skillnad

Av alla drivkrafter bakom boken så är detta den starkaste. Jag ville nå ut längre med mitt budskap om att ta medvetna beslut. Jag är övertygad om att den möjliggör det. Som kurslitteratur för turismstudenter, som samtalsmaterial under en studiecirkel, som inspiration till egenutveckling, som diskussionsunderlag på företag inom besöksnäringen. Möjligheterna är mer än många.

Nu är jag spänd på att se hur den tas emot och om du kommer den älska lika mycket som jag. Köp den här så får vi se hur det går med den saken <3

Obs! Det här inlägget är fyllt av reklam för egen produkt 😉

Här finns alla inlägg om bokens Resenärens makt

2 thoughts on “Nu går boken att köpa och 10 skäl till varför jag älskar den”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.