Stories från april 2022

Posted on

En månad med glädje i det lilla och medvind. En månad med friska vindar. Trycket lättar och ljust blir allt mer tydligt, symboliskt och bokstavligt.

April har känts ljus och uppfriskande. Som att nytt vatten rinner under broarna och som att ljuset gör att det fler timmar att använda under dygnet. Det finns så mycket att se fram emot i nuet och resten av året.

Stories från april 2022

Aprilresan

April har spenderats hemma i vår nya kommun, kort och gott. Jag har börjat med pendla-till-sthlm-en-gång-i-veckan-livet. Jag rör mig alltså lite i storstan och har redan hunnit känna att den verkligheten känns långt bort. Den mest spännande “resan” gjorde vi som en utflykt till Sund Örtagård där vi fikade, rekommenderas varmt.

Sund Örtagård

Aprils favoritinlägg

Den här månaden är det nog rekord i antalet, för vad jag själv klassificerar som “medvetna” inlägg, på en och samma månad. Fyra stycken, hälften av månadens hela produktion. Det har handlat om hur vi spenderar våra pengar, om ryss-skam, om antaganden vi gör och hur mycket band till en annan person en resa kan ge.

Aprils investering, skörd och omfamnande

Jag investerar i huset och trädgården för en ännu mer trivsam sommar, men jag skördar också frukten av att kunna öppna dörren och släppa ut ungen. Jag har hittat en häst på Hallmyra som jag ska rida och investera min tid i, så småningom räknar jag med att skörda magiska känslor på hästryggen. Jag försöker omfamna det ständiga kaoset/ordena här hemma och att jag gillar känslan av att pula i min trädgård, det hade jag inte väntat mig.

Aprils lärdom

En hel massa om bokutgivning och vad ett förlag pysslar med och ett och annat om det franska valet.

Aprilminne

När vi satt på Sund Örtagård kom artisten Danny dit i gummistövlar och två tomma dunkar vatten som han behövde fylla. Hade det varit Måns Z hade jag varit star struck. Han mötte Elton i dörren och sa hej, och jag tänkte “en kändis hälsar på mitt barn” medan mitt barn knappast såg annat än ett par stövlar och ben. Så befriande att det inte är skillnad på folk och folk i barns ögon.

Aprilbild

Glädje i att gunga ihop

Hammoken som vi aldrig hade köpt men som blir en fin bonus på tomten

April och privatlivet

Så äntligen sjönk tempot så mycket att jag kan se en serie 20-30 minuter innan läggdags och hunnit klämma tre Beck-filmer på ett par veckor. Det enda som saknas i mitt liv nu är träning och det är maj månads projekt. Det tar tid för mig att vänja mig vid att varje kväll inte har en lång lista med måsten. Några finns kvar men i sommar räknar jag med att den har kortats rejält.

Aprilkänslan

Medvind. Långt ifrån allt men mycket går min väg känns det som. Jag upplever inte så mycket motstånd eller motgångar. Barnen sover bra, jag går runt på 6-7 timmars sömn och solens värmande strålar påminner om att det är sånt väder i Sverige också, inte bara kallt och grått.

Min vackra stad!

Aprils reseplanerande

Har mestadels handlat om logistik till och från jobbet men också att börja knåpa lite på ett upplägg för sommaren. Västerbotten, Varberg och Strängnäs omgivningar står högst på listan.

Aprillänkar

Länkkärlek, inlägg förtjänar att lyftas, gärna medvetna

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.