Minst lästa inlägg (som förtjänar en andra chans)

Posted on

Totaldissade inlägg som gått under radarn och tappats bort i facebook algoritmer. Här är de minst lästa inläggen som kanske är urbota tråkiga eller bara har haft en väldans otur?

Jag tror på att ge saker och ting en andra chans i livet. Så även blogginlägg. De här inläggen är några av mina minst lästa och samtidigt har de ett innehåll som gör att de förtjänar lite mer uppmärksamhet. Har försökt mig på att identifiera några failfaktorer som är vilda gissningar, andra teorier mottages tacksamt. 🙂

Mina minst lästa inlägg

10. Och vinnaren är: Fyra finalister i Östeuropa

Låt mig presentera: Topplistan med några av de mest populära huvudstäderna i Östeuropa. Vem har den bästa restaurangen, mysigaste parken och maffigaste byggnaden av de fyra finalisterna?

Identifierad failfaktor: Dålig tajming, har faktiskt ingen bättre förklaring.

Varför förtjänar inlägget om finalister i Östeuropa att läsas? Östeuropa är hett och här rankar jag fyra huvudstäder som verkligen är up n comin’

img_3194

9. Street art världen runt

Street art, en underskattad konstform som inte ska förväxlas med klotter. Skickliga konstnärer som livar upp stadsbilden och pryder husväggar med dess kreativitet. Som med det mesta finns det två sidor av myntet och internationellt sätt tar street art väldigt olika stor plats. 

Identifierad failfaktor: För smalt ämne

Varför förtjänar inlägget om Street art att läsas? Så vacker konst, Sverige borde inspireras och tillåta fler lagliga väggar.

2016-03-04-13-53-38

8. Mzungu och Miss Linda – tilltal synliggör ojämlikhet

Min relation till Mzungu är It is complicated. Det yttersta beviset på kolonialism eller ett sätt för barn att ta kontakt och visa att de ser mig? Det här blir ett inlägg med berättelser från förr och nu, om när ojämlikheten blir påtaglig och hur vi kan bemöta det. 

Identifierad failfaktor: För tungt ämne, svårt att ta till sig

Varför förtjänar inlägget om ojämlikt tilltal att läsas? För att det är viktigt.

dscf1404

7. Världsturismdagen 2016 (med kul quiz!)

Grattis världen – idag är det internationella världsturismdagen (hurra!) och 155:an bjuder på smaskig statistik om resande och turism, klappat och klart i ett enkelt quiz. Hoppa på tåget innan det är för sent och prova dina turismindustrikunskaper! 

Identifierad failfaktor: Ämne som bara lockar de värsta resenördarna

Varför förtjänar inlägget om Världsturismdagen att läsas? Lär dig något nytt, testa quiz men läs inte svaret i kommentarerna.

wtd_logo_eng

6. Kan turismen rädda Resten av Sverige?

 I en ny minidokumentär undersöker Po Tidholm hur det står till med Resten av Sverige. Hur ska det gå för den svenska landsbygden och vilken roll kan turismen spela för landsbygdsutveckling? Kan turismen till och med rädda Resten av Sverige?

Identifierad failfaktor: Jag vet inte. Det här är inlägget skrevs både om ett aktuellt ämne som är viktigt och borde med det medvetna perspektivet intressera den som läser min blogg.

Varför förtjänar inlägget om Resten av Sverige att läsas? Sjukt bra serie. Läs både inlägget och se serien. Punkt.

resten-av-sverige-svt-play-jpg

5. När månen finns i Bolivia

Månen – så nära men ändå så långt bort. Chanserna att min generation faktiskt kommer åka till månen ökar för varje dag. Fram tills den dagen går det utmärkt att värma upp med en tur till Bolivia och området söder om saltöknen. Vintergatan, red lagoon med flamingos och varma källor är bara några exempel på vad som erbjuds. 

Identifierad failfaktor: Min upplevelse av hur jag själv läser resebloggar är att jag ganska sällan läser om ställen jag inte är sugen på eller på väg till. Gissar att inte allt för många är på väg till en nationalpark i Bolivia.

Varför förtjänar inlägget om Månen i Bolivia att läsas? Dröm dig bort och fascineras av hur häftigt vårt klot är.

DCIM100GOPROG2701343.

4. Magiska Machu Picchu

Machu Picchu. Att gå och lägga sig förväntansfull som dan före dopparedan med nästan fyra mil i benen. Att studsa upp kl 04.30 och ivrigt (men sömndrucket) gå sista biten i gryningen. Att till slut komma fram till den berömda solporten. Att se solen gå upp över Machu Picchu. Att blicka ut över människans storhet och känna: Jag är här. 

Identifierad failfaktor: Uttjatad rubrik och innehåll? Bilder och text om Machu Picchu kanske det finns alldeles för gott om så vad är unikt med just detta kanske nån undrar?

Varför förtjänar inlägget om Machu Picchu att läsas? För att det är en riktigt häftig plats.

2016-03-20-11-42-15

3. Min dykberättelse (del två)

Adventure diver. Nivån mellan open water diver och advanced open water diver som vid utbildningstillfället innebär tre häftiga dyk: ett nattdyk, ett djupdyk och ett dokumentera-fiskar-dyk. Efter att ha berättat del ett om hur jag tog mitt dykcert för att bli open water diver så kommer här del två.

Identifierad failfaktor: Kanske för personlig rubrik, alltså som i att det inte är tillräckligt relevant för någon annan att läsa?

Varför förtjänar inlägget om min dykberättelse att läsas? Vackert och inspiration till dig som vill lära dig att dyka.

DCIM100GOPROG0411031.

2. Medvetet porträtt: Sara och Brighton

Här kommer en nyhet på bloggen! Låt mig presentera mitt nya projekt: Medvetna porträtt! Först ut är Sara Ingman med Brighton i England. Sara har berättat för mig om sina pärlor, klassiska måsten och allt detta finns även dokumenterat i bilder tagna av ett proffs. Nämligen hon själv!

Identifierad failfaktor: Konceptet Medvetet porträtt var nytt, det här är det första inlägget. Kanske känns inte Brighton tillräckligt exotiskt?

Varför förtjänar inlägget om Brighton och Sara att läsas? Brighton är en perfekt semesterort för den som tröttnat på det gamla vanliga med smidiga flyg + tåg/buss-förbindelser. Rekommenderas varmt.

beachhut

1. 50 nyanser av grönt i Litausiska Trakai

Trakai – en pampig borg eller ett gulligt litet samhälle med färgglada trähus? Varför välja när du kan få allt! Häng med till Trakai 40 minuter utanför Vilnius till ett riktigt sagoslott och en promenad som bokstavligen talat består av 50 nyanser av grönt.  

Identifierad failfaktor: Oklart. Har bara åtta sidvisningar av detta inlägg vilket gör den till det särklass minst lästa inlägget, nåt skumt är det. Samtidigt är bilden på Trakai-slottet en av mina mest gillade bilder på insta under 2016. Nåt stämmer inte!

Varför förtjänar inlägget om Trakai att läsas? För att Östeuropa är  på uppgång och det här är ett mycket mysigt dagsutflyktsmål från Vilnius.

 

img_3335-collage

Mina mest lästa inlägg med framgångsfaktorer finns här.

11 thoughts on “Minst lästa inlägg (som förtjänar en andra chans)”

  1. Sno bara sno, helt rätt! Jag har garanterat missat flera av dina minst lästa inlägg från förra året eller ännu mer totalt sätt. Spännande att se vad du kan rota fram!

 1. Har visserligen läst alla (tror jag?), men ska passa på att läsa om Brighton igen, nu när jag funderar på om vi borde åka dit. 🙂

  1. Tack för att du hänger med Kamilla, glad för varenda en som läser och ännu mer för kommentarer. Kul att ni är sugna på Brighton. Säg till om det finns några detaljer ni funderar på så kan jag kolla med min expert till vän.

 2. Men oj, jag skulle val anta att stranden Brighton Beach i Melbourne fatt sitt namn fran Brighton i England – pa den stranden finns liknande sma fargglada skjul namligen 🙂 Jag tror for ovrigt att jag redan last storre delen av dessa inlagg, sa jag maste ha varit en ganska flitig foljare med andra ord.. 🙂

  1. Så kan det absolut vara, coolt att det finns likheter på varsin sida om jorden.

   Tack för att du hängt med troget ett helt år! Hoppas Australien är fortsatt riktigt härligt!

 3. Lite nyfiken. Hur går inläggens ”andra chans”? Funkar det eller sjunker de som gråstenar igen? 🙂
  Min erfarenhet är att antingen så gillar folk dem eller så inte, oberoende av hur många chanser man ger dem. Konsten är att fatta vilka som kommer att slå och vilka som inte gör det. Man blir ständigt förvånad, tycker jag.
  Har också funderat på ett inlägg om flopparna någon gång.

  1. Kan inte säga att det är någon anstormning till de inläggen. Min egen största behållning var att göra analysen om vilka inlägg som funkar och inte (det behöver jag ju förståss inte blogga om såklart). Jag tänker att en läsare kan tycka att innehållet är intressant men för den delen kanske inte vilja klicka vidare och läsa hela inlägget. Vilket flummigt svar du fick.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *