Ny bloggserie: Spektrum – en sommar med gästbloggare

Posted on

Här kommer en kul nyhet på bloggen i sommar. Spektrum – en ny bloggserie med gäster som alla kommer bidra med ännu en synvinkel på att resa medvetet och hållbart. Låt oss se fram emot en sommar av reflektion. 

Spektrum – vidga dina perspektiv i sommar

Sommaren är en utmärkt tid för reflektion och eftertanke. Många bryter vardagen, går ned i tempo och byter miljö. Det finns plats för nya tankar, nya insikter, nya frågor att fundera på. I min jakt på nya aspekter om att resa och göra det medvetet växte det fram ett bloggupplägg som jag är övertygad kommer vara givande för både dig och mig: En bloggserie med medvetna gäster som från olika vinklar berättar om deras syn på resor. Jag kallar det spektrum.

Spektrum, vad ger det dig för associationer? Personligen ser jag ett prisma och färger i alla toner och nyanser. Som en färgglad oändlighet. Synonymer till spektrum är färgskala, mångfald och stort urval. Precis så kommer den här sommarens bloggserie vara.

Att bli berikad

Att bli berikad kan lite klyschigt uttryckt vara en av de största gåvorna i livet. Att bli berikad med nya perspektiv, nya vinklar, nya upplevelser är det bästa vaccinet mot fördomar och inskränkthet. Att bli berikad är en av mina största drivkrafter att resa och numer även en av de största behållningarna med att blogga. De kommentarer, motargument och nya tankar som jag får av er som läser eller de som jag möter är tveklöst en av de saker som motiverar mig mest att fortsätta skriva – ni ger mig så mycket. <3

Utifrån den insikten funderade jag på hur jag kan få in många olika perspektiv från många olika håll på ett smidigt sätt så att jag kan bli just det, berikad. Resultatet är den kommande bloggserien som alltså fått namnet Spektrum.

Vad är bloggserien spektrum?

Spektrum kommer en gång i veckan ge oss ännu ett perspektiv på att resa medvetet utifrån den gästandes personens point of view. Åsikterna eller resonemangen som presenteras kommer stå för gästen och jag behöver inte hålla med om innehållet. Intressant och tänkvärt är jag övertygad om att det kommer vara.

Gästbloggarna kommer vara personer som alla har sin egen kanal med en tydlig nisch och som jag ser har ett hållbart eller medvetet tänk i sin profil. De har inte resor i fokus men kommer utifrån sin hjärtefråga ge ett nytt perspektiv på resor. Du kommer alltså få chans att hitta nya härliga influencers att inspireras av och jag kan lova dig ett bred variation av ämnen så det kommer finnas något för alla. När sommaren är slut kommer vi alla fått ett lite större omfång och ett bredare spektrum. Helt gratis. Det enda som behövs är en portion skärm, en skvätt internet, en liten läskande lemonad och en skopa av din tid och eftertanke. Receptet stavas resamedvetet.se

Jag har i skrivande stund inte läst några av mina gästers texter så jag är spänd av förväntan. Trygg och lugn inför vad som väntar, jag har uteslutande valt att bjuda in riktiga stjärnor. Förstår att det nu råder viss nyfikenhet om vilka spektrumvidgarna är men det får bli en överraskning. Första inlägget publiceras redan nästa vecka. Följ Resa medvetet på Facebook så missar du inga uppdateringar. Där delar jag alla inlägg så fort de är publicerade.

PS. Bilderna är tagna 2006 när jag bodde i min första lägenhet i Umeå. Redan då älskade jag färg och skapade detta färgsprakande konstverk. Det här är nog första gången bilderna kommer till vettig användning – känns bra!

8 thoughts on “Ny bloggserie: Spektrum – en sommar med gästbloggare”

    1. Tack Linnea, den här formen krävde många månader för att mogna i hjärnan. Visste så länge att jag ville göra något men krävdes några vändor i skallen för att hitta formen. Tror det kommer bli jättebra men tål att utvärderas efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.