Praktiska saker om roadtripp i USA

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 1 augusti 2013)

Boende – hyfsat lätt att hitta längs de stora vägarna, svårare längs de små. Vi betalade 100-150 dollar/rum för ett hotellrum inkl frukost och då var det ofta två queen size och en bäddsoffa för oss fem. Wifi finns på de flesta men funkar inte alltid klockrent och hotell/motellen ligger ofta i klump och det finns alltid nåt ledigt rum i nån av dem.

Internet – free Wifi finns i nästan alla gallerior, på alla Starbucks och de flesta hotell. Stor skillnad från Sverige där Sverige har lite att ta ikapp.

Körning – som jag skrivit tidigare så är skyltningen längs vägar ganska dålig, framför allt när det gäller var en är och var en är på väg. Avfarter längs stora vägar är välskyltade. Trafiken är ganska lugn och många håller hastighetsbegränsningarna. Större vägar har 55-70 miles per hour (alltså ungefär 90-110 km/h). Filbyten och omkörning är kaotiskt. En kan behöva köra om på insidan trots att det framgår tydligt att slower trafic on right lane och att köra upp i baken på någon innebär inte att de flyttar sig till höger trots att det finns plats i filen till höger.

Mat – var beredd på att äta skärpmat ofta och mycket. Fina och schyssta restauranger finns men då är det ofta väntetid för att få maten, särskilt i NY. Luncher kostar mellan 6 och 10 dollar och en middag mellan 9 och 15 (såklart finns det dyrare också) Till detta ska det ibland betalas skatt och alltid dricks.

Solen – var inte särskillt stark i NY. Antingen beror det på att vi då växelvis var inne i olika byggnader eller på den rök/dimma/smogg som finns i en storstad. Så fort en är vid havet tar solen minst dubbelt upp.

Toaletter – jag uppfattade att det var lättare att hitta restrooms på gatan, i affärer och i de olika parkerna än vad det är i Sverige. De är fräscha!

Vädret – vi var som bekant där i juli, en av de varmaste och regnigaste månaden under året. I NY var det över 35 grader varmt och i Florida mellan 28 och 34. Det regnade en del men det var mest skönt men stora delar av vissa dagar var monliga (men solen tar ändå!). En stor skillnad från Sverige är att vädret växlar mycket mer i Sverige. Var det monligt på morgonen så var det i princip monligt hela dagen och på samma sätt om solen strålade.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.