USA-resans budget

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 2 augusti 2013)

Resan hade ingen budget och det finns ingen totalkostnad jag kan redovisa, men däremot en hel del prisexempel som ger en anvisning av hur en kan beräkna ifall det finns någon annan som vill göra en egen resa.

Flygresan: Stockholm – NY – Miami – Stockholm. ca 9000 kr/person. Totalt 48 000 kr

Boende: I NY bodde vi i en lägenhet som min syrra hyrt. Tror vi betalade 6000 kr för den för fyra nätter. 100-150 dollar/natt på hotell plus lite extra på Key West. Gissningsvis cirka 14 000 kr totalt för boende i 13 nätter för fem personer (inkl NY).

Mat: Som sagt, 6-9 dollar/person för lunch och 8-15 för en middag, men dyrare om en ska sitta ned på en restaurang och äta. Utöver detta ska det ätas en hel del mellanmål som frukt, chips, godis, kakor osv för att hålla salt och sockernivån hyfsat jämn och det gå aldrig att veta när nästa mål finns tillgängligt när en är på resande fot. Utöver detta så behövs det köpas en hel del vatten så jag tror att matkostnaderna blev rätt höga i slutändan.

Aktiviteter:
Circle Line (båttur runt Manhattan) 39 dollar/person. Drygt 1500 för 6 personer
Memorial 9/11 var gratis men en var ändå tvungen att hämta ut en biljett och gå igenom typ tre olika kontroller.
Ripley’s (museum) kostade 20 dollar/person. drygt 500 kr för 4 personer
Seaworlds inträde var 2900 kr för 5 personer
Blizzard Beachs inträde var 1900 för 5 personer

 

 

 

2 thoughts on “USA-resans budget”

 1. Kul att läsa lite om vad saker och ting kostar.

  Hur många var ni under resan? Det står lite olika i texten. Från fyra till sex. Om ni var fem, hur gjorde ni med hotell? Funkar det bra att få lägga in extra sängar t ex?

  1. Spännande att det står olika. I new york var vi 6, hela familjen, varav en redan bodde där så vi var fem som åkte över. På roadtrippen var vi fem (om jag skrivit fyra har vi tappat någon på vägen).

   Vet inte exakt kring extrasängar. Vi körde nog ganska ofta två i varje säng o en på en soffa/bäddsoffa/extra säng. Bror nog helt på storleken på rummen. I vissa kingsizs ryms en ju tre om alla är bekväma med varandra 🙂

   Ska du åka dit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.