Redo för Machu Picchu

Posted on

Jag vet när jag började drömma om att få vandra Machu Picchu, det känns som att jag alltid velat det och nu är det dags. Fyra mils vandring mellan 2500 och 4200 meters höjd på fyra dagar. När jag är klar kan jag pricka av sak på min bucketlist.

Vi har varit på vår första briefing och är laddade. Det är vi och fyra amerikaner i 60-årsåldern som ska vandra tillsammans med en guide, två kockar och åtta bärare som ska transportera tält, toalett och matutrustning. Vår egen väska är packad med, vad vi tror, är det allra nödvändigaste. Men det blir ändå tio kilo att ta upp för tusentals trappsteg. Innan vandringen börjar ska vi hälsa på i en så kallad porter village, där bärarna bor. Vad som väntar oss där vet vi inte. Instruktinen är “some activities”. Det enda vi vet är att vi kommer få middag och någonstans att sova. Känns bra!

Jag ber till vädergudarna, förfäderna och alla andra krafter kring mig att vi kommer ha fint väder under våra dagar och att själva Machu Picchu visar sig från sin bästa sida. Förutom allt fantastiskt och unika mina ögon kommer skåda ser sig fram emot att se hur kroppen tänker hantera denna kraftansträngning som det faktiskt kommer innebära.

7 thoughts on “Redo för Machu Picchu”

    1. Tack! Vädret var ändå helt okej, visst var vi blöta delar av tiden men det var högst oklart om det var regn, dimma eller avfallnas svett. Sista dagen när vi kom till Machu Picchu strålade solen och det var tydligen inte självklart!

      1. Aldrig, men det står på att-göra-listan (som allt annat). Det vi ha tänkt här är att göra det i samband med Galapagos. Tyvärr ganska avlägset i tid just nu på grund av omständigheter. Typ. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *