Resebloggar 2018 – fyra att följa

Posted on

Vilka resebloggar 2018 ska en ha koll på när det finns så många att välja mellan? Minst sagt en svår fråga men här presenterar jag de resebloggar jag tänker följa lite extra noga under 2018. 

I början av 2017 skrev jag ett inlägg som jag då aldrig kunde ana skulle bli ett av mina mest lästa: 5 resebloggar att följa 2017. Jag kör helt enkelt en favorit i repris – en vill ju vara up to date så att säga även om flera av resebloggarna jag lyfte fram i 2017-års inlägg är minst lika relevanta att följa även 2018.

Resebloggar 2018 – fyra jag kommer följa

Resebloggs-bloggarna blir fler och fler, kvalitén höjs, vår plats som influencers börjar arta sig. Att välja ut några få att sätta spot-lights på är svårt – det finns ju så otroligt många bra resebloggar att följa. Här är några utvalda som tillsammans representerar en bredd. Deras fokus skiljer sig väldigt mycket åt och visar på hur många olika sätt det går att reseblogga på. I inbördes ordning presenteras stolt: Resebloggar att följa 2018

Jeanette Seflin – udda platser

Hos jeanetteseflin.com, under kategorin Jeanettes Kuriosakabinett samlas berättelser från de allra mest udda platserna som jag knappt visste fanns. Alltid intressant beskrivit i det lilla trots att jag mest troligt aldrig kommer åka dit själv. Hon fotar som en gudinna och har en unik stil i hela sitt sätt att skriva, fota och blogga. Planerar i år at bland annat åka till Alaska – en resa jag ska följa slaviskt.

Resebloggar 2018 Jeanette Seflin
Jeanette Seflin, bild lånad från jeanetteseflin.com

4000 mil – intressanta vinklar

4000mil.se har DET när det kommer till resebloggsstjärnquality. Gunilla och Christofer som ligger bakom bloggen uppdaterar ofta, reser till spännande destinationer och framför allt tycks de alltid hitta de där vinklarna på blogginlägg som jag själv önskade att jag kommit på. Finurligt och rätt i tiden.

Resebloggar 2018 - 4000mil.se
Gunilla och Christofer, bild lånad från 4000mil.se

Lola Akinmade – proffsfotografen

Resefotografen Lola Akinmade verkar ständigt i en klass för sig och är flitigt anlitad av National Geographic. Då förstår ni hennes skills. Hon porträtterar människor på ett otroligt fint sätt och tar fram de bästa färgerna från jordens alla hörn. Hon skriver på engelska och har under 2017 gett ut boken Lagom: The Swedish secret of living well.

Resebloggar 2018 - Lola Akinmade
Lola Akinmade Åkerström i egen hög person. Bild lånad från hennes facebooksida

Reform Travel – hållbart resande

Min bästa hållbarhetskollega när det kommer till resebloggssfären är reformtravel.se. Hanna vill reformera hur vi resor, tror på resor som en del av en bättre framtid och skriver om möjligt ännu mer nischat än vad jag gör om att resa hållbart. Inspirerar och utmanar mig och har mycket kunskap om turismbranschen.

Årets resebloggar reformtravel.se
Hanna ligger bakom reformtravel och har höga ambitioner. Foto lånat från reformtravel.se

Vilka av dessa resebloggar 2018 är du mest sugen på att läsa mer om?

13 thoughts on “Resebloggar 2018 – fyra att följa”

  1. Jag följer lite som vart vindarna bär. Vissa bloggar måste jag bara kolla in, andra lite då och då. Kanske på en rubrik jag fastnar för! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *