5 resebloggar att följa 2017

Posted on

Antalet resebloggar jag läser inlägg ifrån har ökat stadigt under 2016. Nu är det nytt år och frågan är vilka resebloggar är jag extra nyfiken på att följa under 2017? 

Det finns resebloggar jag läser dagligen, de jag kollar några gånger varje månad och de jag läser när jag ser att ett, för mig intressant, inlägg swishar förbi i mitt flöde. Och så finns det de resebloggar som jag nyligen fastnat för som jag ser fram emot att följa extra under 2017. Resebloggar som av det jag sett hittills fångat mitt intresse och gjort mig nyfiken.

Gemensamt för alla dessa är att de har besökt eller planerar att besöka resmål som jag är intresserad av samt att de skriver på ett intressant och lättsamt sätt utan att tumma på det som finns bakom själva resandet: personlig utveckling, drivkrafterna, avtrycken vi får och gör.

Samtliga foton har jag helt fräckt snott från respektive reseblogg. 

Resebloggar jag vill följa 2017

AdrenaLina

Lina känns som en spännande person att följa. Jag har läst lite inlägg här och där och känner en connection jag inte riktigt kan beskriva. Jag vet bara att jag vill lära känna AdrenaLina genom hennes resor och hennes adrenalinkickar. Det kanske till och med får mig att göra något så otänkbart som att hoppa bungyjump. Något jag i dagsläget inte ens skulle göra om jag fick betalt.

1935193_165505321179_1188236_n

Discovering the Planet

Daniela och Göran är knappast några nykomlingar, de har funnits som reseblogg sedan 2010. Jag har svårt att sätta fingret på vad som gör mig så hooked på denna blogg men någonting är det. Kan   ske är det de destinationer de besöker, personerna bakom som verkar supertrevliga, sättet de beskriver resmål eller något annat. Efter 2017 hoppas jag veta exakt varför just Discovering the Planet är en av mina favoriter.

header-italien-16x8

Earth Wanderness

Evelina har precis tagit klivit till att bli heltidsnomad och leva på resande fot. Hos Earth Wanderness ser jag fram emot att inspireras att resa på egen hand (något som jag gjort pyttelite och Evelina är expert på). Evelina skriver en del om ansvarsfullt resande och ekoturism som även det inspirerar och bildar mig – så bra!

15078535_10154651423946240_7887887610628806127_n

Johnnybajdzjan

Johnny har uppnått den imponerande gränsen av att ha besökt 100 länder. En erfaren resenär med andra ord och som därmed även besökt mängder av länder jag knappt vet något om. Jag gillar Johnnybajdzjan för att den är klicka-runt-vänlig utan riktig ordning. Jag kan helt enkelt läsa det som intresserar mig. Plus för att Johnny varit mycket i centralasien – en vit fläck för mig som jag hoppas fylla i alla dess färger.

11667394_907267236002332_6118016143292304534_n

Swedish Nomad

Alex är sedan flera år en så kallad digital nomad som kan jobba från vilken plats som helst så länge det finns bra wi-fi. Förutom att Alex är en grym fotograf och gör välfyllda reseguider på Swedish nomad skriver han ofta om etiska frågor kopplat till resande, alltså inlägg om att resa medvetet. Om jag snarare skriver för att få folk att reflektera så skriver Alex mer dos and don’ts vilket ger mig en och annan tankeställare – mycket inspirerande!

swedish-nomad-1170x527

Vilka nykomlingar vill du se bland de resebloggar du följer 2017?

17 thoughts on “5 resebloggar att följa 2017”

  1. Åh vad det värmer att höra. Att skriva om våra resor är ju bara något jag älskar. Jag följer också några slaviskt men har lagt till några till på listan året som gått. Jeanette seflin både för text och bild. Sanna rosell av samma anledning också din. Du har ett sätt med språket som jag gillar och så är jag överförtjust i din reseanalyser. Något som jag än så länge är väldigt dålig på. Tack igen och vi ses nästa år 🙂

    1. Tack för ännu fler tips. Kul att du gillar mitt språk och analyser, bland tycker jag texterna blir så himla långa men det är ju så mycket jag vill ha sagt!

  2. Tack för dina värdefulla tips! Nu har jag många nya artiklar som jag vill / måste / borde läsa! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *