Resebloggsbibliotek

Posted on

Välkommen till mitt resebloggsbibliotek. Här samlas resebloggarnas egna expertområden uppdelade i kategorier med direktlänkar så det blir lätt för dig att hitta den destination eller inriktning just du söker.

För att klassas som expert räcker det inte med ett kort besök i landet eller en endaste guide-inlägg. Personerna som jag länkat till nedan har spenderat mycket tid i landet eller inom sitt tema så de vet vad de snackar om. Det kan du alltid lita på!

⇒ Vet du vart du ska åka och vill läsa på om ditt resmål? Läs om experternas egna erfarenheter

⇒ Vill du åka men vet inte vart? Dröm dig bort bland alla fantastiska resebloggar

⇒ Om du saknar en destination – spana in Freedom Travels Restips från 150 länder.

Resebloggsbibliotek med experter

Tema

Resebloggar om Afrika

Resebloggar om Asien

Resebloggar om Europa

Resebloggar om Norden

Resebloggar om Nordamerika

Resebloggar om Oceanien

Resebloggar om Sydamerika

Om resebloggsbibliotek

Den här listan kan uppdateras så saknar du din egen expertis eller en annan grym blogg så kommentera eller mejla så kan jag lägga till. Länka gärna till denna sida så fler resebloggsläsare får veta vart de kan leta information för att planera sin resa eller inspireras.

2016-01-08 13.29.08


52 thoughts on “Resebloggsbibliotek”

  1. Tack så hemskt mycket för delning, den gör ju som mest nytt när många hittar den och då räcker det ju inte med min närmaste krets såklart.

  1. Superkul att du vill göra det. Ja, jag tänker att det finns så många bra bloggar och den som ska resa nånstans behöver ju hitta rätt info och google hjälper en ju inte alltid att hamna rätt direkt. Tack för att du delar!

  1. Tack va roligt. Du är den enda som är expert på Afrika, hur känns det att vara the one and only?

  1. Superbra tack! Taggar du dina inlägg om just resenyheter med något speciellt så läsaren kommer till dessa direkt?

  1. Tack, ja mycket spännande ska det bli att följa dem. Vill gärna ha så specifikt expertisområde som möjligt, skulle du gissa att det är ”resa med barn”? Vet du om de har nån sån kategori, om just att resa med barn och inte bara att resa med barn? Förstår du vad jag menar?

     1. Kul att höra, hoppas du hittar intressanta saker både bakåt och framöver!

  1. Självklart, som sagt tog mig lite frihet att ta med dig utan att du bett om det (de andra har jag frågat via svenska resebloggars medlemsgrupp) och du har ju så bra uppstryda kategorier så det är lätt att hitta. Och så himla fin blogg så den sprider jag gärna!

 1. Linda, vilken bra samling du har gjort och vad roligt att få vara med!

  När jag ser listan inser jag att vi har missat att berätta om turisterna.ses mest självklara tema: att resa med barn. Det är lätt att bli hemmablind. 🙂

  Ska dela listan på bloggen snart. Tusen tack.
  Anna, Turisterna.se

  1. Så bra att du gillar den, gör mig glad! Ja, hemmablindhet är lätt att bli. Jag skulle vilja länka till en kategori eller tagg så det blir lätt för den som klickar att hitta rätt direkt. Har du nån sån?
   Toppen om du vill dela 🙂

  1. Så kul, det är ju hela tanken att den ska funka som inspiration för andra. Kul att ha dig med!

  1. Tack Sanna, vad glad jag blir att du tycker det. Hoppas många hittar den så alla grymma bloggare får spridning

  1. Hej Elin! Du anar inte hur glad jag blir, det är just precis det här som är tanke, att folk ska kunna hitta dit och välja och vraka bland alla fantastiska resmål som resebloggarna skriver om. Kul att du gillade det!

 2. Hej lägg gärna in vår blogg under Norden. Vi skriver om husbilsresor och äventyr av olika slag.
  Mer om oss:
  Om Håkan och Carina
  Vi heter Håkan Söderman och Carina Ekroos och tillsammans driver vi bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR.

  Håkan har lång erfarenhet av turistnäring både som tidigare chef för Sveriges största citycamping och landets första 5-stjärniga, Gustavsvik/ Örebro samt inom hotellnäringen. Han har även uppdrag som förtroendevald både i Lekebergs kommun och i Region Örebro län samt ordförandeuppdrag i STF Örebro Lokalavdelning samt ingår i centrala referensgruppen för landets samtliga lokalavdelningar. Ordförande för Caravan Club Örebrosektionen, som idag driver 3 campingplatser i Örebro län. Ledamot i styrelsen för Riksförbundet Mobil Fritid som arbetar med utveckling inom mobil fritid samt är en remissinstans mot bland annat Regeringen och Trafikverket.

  Carina har alltid jobbat med service och jobbar idag som medicinsk sekreterare samt har styrelseuppdrag i STF Örebro Lokalavdelning och Caravan Club Örebrosektionen med ansvar för hemsidor och sociala medier. Carina tycker om att jobba med bilder och texter och sköter det mesta av den biten även på vår egen hemsida.

  Med vår husbil reser vi främst i Sverige året runt dels i samband med olika motionslopp. Vi har nyligen genomfört ytterligare En Svensk Klassiker. Dels som rekreation och vila från vardagslivet. Bloggen har vi haft sedan augusti 2018.

 3. Hej!

  Jättebra lista som gör det enkelt att hitta just det resmål som man är intresserad av. Bra jobbat! 🙂 Jag ser att du inte har några tips om Spanien, kolla vår reseguide och lägg gärna in den vid intresse. Vi bor själva här och skriver om våra upplevelser och jag tror att den hade kompletterat listan bra.

  /Jonathan

 4. Hej! Vilken superlista! Hittils den mest kompletta lista på svenska resebloggare vi hittat på nätet. Vi skulle såklart tycka det var superkul att få vara med i listan.

  Vi driver bloggen husbilsbus.se där vi bloggar om de äventyr vi stöter på när vi drar fram med vår Pärla. Med två barn, en hund i storleken mindre D-ponny, och två halvknäppa vuxna kan det mesta hända. Vi älskar spontantutflykter, och tycker att just spontaniteten är det absolut bästa med att resa med husbil.

  Ha en fin midsommar!

  Med vänliga hälsningar
  Martin & Linnéa
  Husbilsbus.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *