Resereflektion nr 75: Hälsning från en tyst helg på Julita gård

Posted on

På instastorie (och framför allt i mitt huvud) har jag velat fram och tillbaka om jag skulle åka till Schweiz eller inte. Av olika anledningar, främst ekonomiska och miljömässiga, valde jag att stanna i Sverige och hemmaplanslyxa istället. 

Min B-plan föll så jag fick istället skapa mig en C-plan och den är minst lika bra. Det blev en långhelg på ett av Sörmlands guldkorn. Julita gård utanför Katrineholm.

Med mig och ingen annan på Julita gård

Jag är i nästa helt ensam här, något enstaka sällskap har jag sett. I tre nätter bor jag på Julita gård. Två nätter i obekväm våningssäng på vandrarhemmet och en natt i norra flygeln i den stora herrgården. Vågar tro att jag inte kommer bli besviken. Här går jag en promenad i äppellunden, luktar på 200 sorters äpplen, tittar på alla tusen blommor som sjunger på sista versen och äter en fem-stjärnig lunch på Wärdshuset som ligger i området. Jag går powerwalks och lyssnar på skön musik. Och så sover jag. Första natten som jag mellan 23 och 09, kan inte minnas när det hände senast.

Mest av allt ska de här tre dagarna ägnas till bloggen och annat relaterat till den. Jag behöver städa upp lite, ta tag i surdegar jag skjutit på. Jag ska berätta senare vad jag lagt fullt fokus på. Jag är så tacksam för att jag ger mig själv tre dagar så här istället för att bara vara hemma i lägenheten. Det här känns som en investering och fin present till mig själv. Se här vad jag är omgiven av.

julita gård
Det första jag hittade på min upptäcktsfärd – världens finaste blomma. Nära 3 meter hög.
julita gård
Några av de 200 sorterna äpple som är kvar sen förra helgens äppeldagar
julita gård
Stora huset och flyglarna där jag ska bo. Hur nice!
julita gård
Glad!
julita gård
Min middag första kvällen. Kanske ingen gourmémåltid men fyller gott sin funktion
Julita gård
Här finns Pettson och Findus hus
julita gård
Gårdagens lunch däremot. Alltså denna sås signerad Tommy Myllymäki
julita gård
Lunch intogs i denna miljö

Alla resereflektioner hittar du i kategorin Resereflektioner. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *