Sommaren 2023 med utvalda bilder

Posted on

Sommaren 2023 har varit bra, varken mer eller mindre. Inget storslaget, inga katastrofer. Ganska skönt ändå väljer jag att se det som.

Visst kan det verka sent att sammanfatta sommaren så här i början av september när jag dessutom redan skrivit om mina höstplaner på resfronten. Men i min fyrkantiga hjärna är det ett givet upplägg. Delar av höstplanerna skapas innan sommaren är slut och jag vill hinna avsluta min stories för alla tre månader innan jag sammanfattar sommaren som helhet.

Hur var sommaren 2023?

”Det är nog ingen sommar jag kommer minnas.” Så svarade jag en bekant här om dagen. Det kan ju tyckas lite deppigt men jag tänker att vi ändå inte kan minnas alla somrar som något särskilt. Det har varit bra, jättebra i perioder, bara inget som sticker ut. Vi har på många sätt ”haft vårt roliga” för hela det här året under vintern i Vietnam och Thailand. Det har helt klart påverkat mitt icke-behov av att flänga runt och upptäcka saker, min nöjdhet över att mest landa hemma i Strängnäs eller hos mina föräldrar. Det har också gjort mig lite återhållsam med pengarna. Det är inte den här sommaren vi känner oss fria i spenderarbyxorna. Säkert av flera skäl.

Så vad gjorde jag sommaren 2023?

Jag har nog mest bara varit den här sommaren. Träffat människor jag tycker om väldigt mycket och bryr mig om. Varit med mina barn när de inte gått i förskolan. Det är min första sommar som egenföretagare. Någon semester kan jag ju med andra ord inte säga att jag haft. Obetald tid med mina barn där jag levt på mina sparpengar är en mer korrekt beskrivning. Mitt knä har sakta men säkert, mycket sakta om jag ska vara ärlig, återhämtat sig och i skrivande stund kan jag dels gå ner för en trapp samt cykla på en vanlig cykel. Påminner mig om att vara tacksam för det som fungerar istället för att klaga på det som är trasigt. Håller inte alltid tankarna rätt på den fronten men försöker.

Barnen har under den här sommaren ofta varit väldigt roliga. Ibland så jävla frustrerande. De finaste stunderna när de samspelar ihop, skrattar med och åt varandra, då ler jag så fånigt att jag är glad att ingen filmar mig.

Vädret, ja jag vet inte. Det har väl inte varit det bästa och kanske är det därför delar av sommarkänslan inte riktigt infunnit sig.

Tio-topplistan sommaren 2023

Utan inbördes ordning

  • Jack Johnsson på Grönan och Takida/ Stiftlsen i Betongparken i Stockholm
  • Rida en klubbtävling i dressyr
  • Vara mötesordförande på IOGT-NTO:s kongress inkl bästa danskvällen med DJ Jens Lind
  • Hänga med mina barn, syskon, syskonbarn och mina föräldrar
  • Vara på Varadisets sommarläger
  • Fira bröllopsdag och 100 månader tillsammans med min man
  • Rida i tre dagar på Hallmyra
  • Kräftskiva med mina syrror på vår altan
  • 40-årsfest i Rog i Dalarna
  • Middagsbjudning med människor jag tycker om

Utvalda bilderna från sommaren 2023

Ingen ambition om att dessa ska vara representativa för min sommar. Dom är fina, dom säger lite om vad jag gjort, dom gör mig glad. Ja, det räckte för att tillhöra kategorin utvalda bilder för sommaren 2023.

Familjen på färd med effektiv körning och stopp med glass. Som kladdar.
Varadiset sommarläger 2023 – guld, fint och fantastiskt.
Symboliserar hur min badsommar sett ut. En badar, en tittar på, jag tar kort och doppar tårna.
Vår tvååring!
Paus i hallonplockningen
Snälla hästen och en liten som är stolt över att få hålla i grimskaftet
Helena – en av alla goda vänner jag haft dejt med den här sommaren
Några sköna personer i min familj i den utökade tappningen.

Hur har din sommar varit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *