Stories från augusti 2023

Posted on

Hej Augusti, du var en rolig månad fylld med fina, intressanta och härliga saker. Avslutar på topp i Järvsö.

Stories från augusti 2023

Augustiresan

Augustis sista dagar spenderar jag i Järvsö på Järvsö Sustainable Tourism Summit. Så lyxigt att få uppleva denna topdestination i Sverige med allt de har att erbjuda. På så många olika sätt är det hållbara intänkt och genomtänkt i så många fler aspekter än vad än vanlig destination har. Det är inte för inte som de är GSTC-certifieriade.

Järvsö, hur trevligt som helst.

Augustis favoritinlägg

Alla inlägg som jag skriver som får mig att fundera, och hitta svar, på varför jag resor. Varför det är så otroligt viktigt för mig att få utlopp för det som resor ger mig. Ständigt med denna överhängande klimatkrisinsikt. Det är alltid svårt och alltid utvecklande. Så jag gillar att jag skrev ännu ett inlägg om Varför jag reser.

Augustiminne

När vi satt på kyrkan i invigningen under Järvsö Summit och en barnkör avslutade. Blev så otroligt starkt för vilka vi vill skapa en mer hållbar, eller åtminstone mindre ohållbar värld. Starka bilder.

Barnen som sjöng i kyrkan på invigningen på Järvsö Summit

Augustibild

Det har varit alldeles för lite av uppleva Sverige den här sommaren och när jag till slut kom iväg så var det hur trevligt som helst. Sverige har så många pärlor. T.ex. Osprey Farm & Studio

Närodlat, handgjord keramik och lokala krafter. Så himla fint.

Augsuti och privatlivet

Jag har gjort så mycket roligt och fint i augusti. I kronologisk ordning: Haft minifamiljeutflykt till kungstornet, ridit flera gånger, firat att jag varit tvåbarnsförälder i två år mer Erik, plockat skogshallon, börjat jobba (roligt att vara igång!), konsert med Stiftelsen och Takida, 40-årsfest med dans, haft min syrra hängandes i min soffa, sett på fotboll, plockat plommon flera gånger om, tittat på när mitt barn badar, kräftskiva med min man och systrar, popcorn kväll med Pippi på rymmen, fotosession med bästa hästen och bästa fotografen (bildbevis kommer), träffat min naprapat (äntligen), byggt pussel, besökt osprey farm med odling och gårdscafé (blir ett eget inlägg av det) och varit allmänt glad och kär i min man (mest hela tiden).

En härlig trio, en som vill hjälpa till att hålla häst och en häst som är snällast

Augustitanke om turism

Jag har tänkt mycket på Thailand och deras ambitioner om att bli en mer hållbar destination. Vilken lång resa de har kvar att gå. Som så många andra destinationer. Hur mycket det krävs av oss resenärer att välja det hållbara för att öka den efterfrågan. Och, hur svårt det är att göra det. Även för mig som jobbar med de här frågorna. Det är svårt att vara en medveten resenär.

Augustikänslan

Nystart. Kanske augustis mest klassiska känsla. Det är nystart för jobbet, för höstrutinerna, för poddar som haft sommaruppehåll, för träningen i en ny fas. Med mera.

Augustis reseplanerande

Om några veckor bär det av till Kroatien när vi ska fira min pappa som fyller 60, det ska bli jätteroligt! Vi har också bokat en resa till Hamburg vilket krävde sin logistik för att lösa barnvakt och även det kommer bli hur bra som helst.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *