Tillfredsställelsen över att boka en resa och sommarplaner 2017

Posted on

Sommarplaner spikat. SOM jag har längtat efter denna stund. Jag inser att mina kickar av att trycka på “boka resa” liknar valfritt mål i VM-final eller en viss rusdryck. Dopaminet kickar in och glädje rusar genom kroppen. 

Jag vet inte om den här tillfredsställelsen ska anses farlig men det är som att jag får frid i själen av att veta att något är bokat. Det har varit bestämt att jag ska åka på bilsemester bland några av länderna på Balkanhalvön några veckor nu men ändå är det inte förrän resebekräftelsen trillar in i inkorgen som lugnet infaller. Det är precis samma känsla som när jag skrev det här inlägget efter min resestress i vintras. Men nu, klart och betart, I am going to Balkan!

Mina sommarplaner 2017

Den lediga tiden under Junis första veckor ägnas uteslutande åt att packa ihop vår lägenhet och flytta in i den nya lyan. Veckan efter midsommar väntar en vecka med IOGT-NTO-kongress (årsmöte) i soliga Karlstad med Klarälven som kuliss.

Direkt efter kongress infaller politikerveckan i Almedalen och en av årets mest intensiva veckor. Jag ska ändå försöka ta tillvara på Visbys bästa vinklar och kanske göra nåt av mina egna 10 Visbytips från förra året. Därefter börjar äntligen semestern!

Några dagar i Stockholm med renovering av nuvarande lägenhet med bror på besök. En hästhelg i Hallmyra med riktig avkoppling i form av kroppsarbete, hästmular och altanhäng. Små utflykter med Erik och sen bär det av till sommarens stora äventyr: Roadtrip på Balkanhalvön.

balkan-roadtrip-planering
Spontanstopp vid fin utkiksplats i Nya Zeeland – sånt här ser jag fram emot.

Jag har pusslat, läst på och drömt och nu till slut faller bitarna på plats. Bokade till slut med Austria airlines, insår att det blev billigare än via bokningssajt och smidigare om jag skulle behöva boka om hemresan. Som vanligt när jag reser är det en liten snutt av mycket som jag vill åt. Häftigast av allt vore att kunna uppleva några av alla de skillnader som finns inom och mellan länderna. Det gäller att jag läser på ordentligt för att förstå deras komplexa historia och situation. Tror podden Den blå hästen kan ge mig en bra bas.

Det blir en roadtrip genom minst fem länder till största delen på egen hand. Det känns spännande när det kommer till upptäckar-delen och lite läskigt när det kommer till hela kör/hyrbil-delen. Jag har aldrig bokat en hyrbil utomlands, aldrig själv varit ansvarig för den eller varit den enda som kan förflytta mig framåt. Hoppas på girlpower och att växa några centimeter av det.

2016-02-18-16-11-14
Har klarat av att framföra den här rockstjärnan på Nya Zeeland så själva bilkörandet i sig är jag inte osäker på. Det är mer det faktum att vara utan kartläsare, att vara ensamt ansvarig som skrämmer mig.

Resplan Roadtrip på Balkan

22-24 juli: Makedonien med fokus på Skopje och Ohrid.

25 juli – 1 augusti: Albanien och Montenegro tillsammans med Sofia från Fantasiresor

2 -10 augusti: I huvudsak Kroatien med en liten avstickare till Mostar i Bosnien och Hercegovina och om jag hinner/orkar åker jag in en sväng i Slovenien.

Flyget är bokat, nu gäller det bara att hitta en hyrbil till rimligt pris (OMG det är dyrt att resa själv!) och sen börja boka boende längs vägen.

balkan-roadtrip-google-maps
Grov resplan för totalt 19 dagar. Det blir en timmes körning om dagen om jag kör raka vägen, känns bra!

Tacksamheten

Så infaller den där tacksamhetskänslan som inte ska underskattas. Över att jag kan resa överhuvudtaget. Över att Sofia vill resa med mig under en del av sträckan, över att jag kan göra en sån här resa på egen. Över att världen har så mycket att erbjuda, att det finns så många platser kvar att upptäcka. Och inte minst för att jag har en reseblogg som jag älskar att fylla med mina tankar och upplevelser. Det är minst sagt guldkant över hela mitt liv.

Nu behöver jag alla tips, länkar, hejjarop och idéer på hur jag bäst lägger upp den här resan. Guldkorn och fallgropar – bring it to me!

16 thoughts on “Tillfredsställelsen över att boka en resa och sommarplaner 2017”

 1. Härligt! Vi drar om mindre än 2 v, så sjukt när jag har längtat i flera år.

  Har bara hyrt och kört själv 1 gång, i Italien för 2 år sedan (en vecka). Sov inte på flera veckor pga nervös, men gick SÅ bra! Det grejar du.

  1. Ja, längtat-efter-resor är nog det bästa att få genomföra. Så glad för din och min skull.
   Ja kommer gå bra. Jag vet ju det egentligen men ändå en utmaning.

 2. Åååååh, det kommer att bli fantastiskt! En liten sekund tänkte jag att jag också vill komma förbi er i Kotor, sen tog förståndet över och jag inser att det inte går.

  Du vet hur du hittar mina tips för alla länderna!

  1. Jag ska läsa varenda sida hos dig, så bra att få läsa på inför och bli inspirerad! Vore kul med meetup!

 3. Du kommer greja det strålande, både köra-bil-delen och läsa-kartan-biten – samtidigt!

  Jag har skrivit det förut och jag vill betona det igen, att jag tror vi har mååånga likheter… Både lugnet när resan är bokad och förberedelsen innan det bär av. Båda faserna är så viktiga när det kommer till resor! och jag tycker är så jäkla bra som värdesätter dem! Sen är ju själva i resan i sig ofta höjdpunkten, men man ska icke förglömma preppen innan…

  Tuff brud i lyxförpackning som bilar på Balkan i sommar. Du är en förebild! Hoppas du får en härlig resa och sköna små utflykter i Sverige också. Ses vi kanske i Almedalen i sommar?? Jag är där mån-ons. 🙂

  1. Sanna, jag tycker om dig fast jag inte ens träffat dig! Tror verkligen vi skulle trivas ihop rese-vice och kanske även mer än så 🙂 Ja, jag ska till Almedalen, ses gärna men samtidigt så faller ju lite av vårt koncept..haha.

   Tack för pepp och självförtroende, jag tror oxå det kommer gå bra. ska bara oroa mig lite först 🙂

 4. Låter som en härlig plan. Hade gärna sett både Ohrid och Tirana 🙂 Och hyrbil, där borde det väl i dessa dagar vara möjligt att förhandla fram något bra avtal?

  1. Då hoppas jag att du får möjlighet att åka dit snarast!
   Ja, det borde det absolut, gäller bara att hitta rätt leverantör och förstå sig på allt innehåll i avtalet…… inte min starkaste sida. 🙂

 5. Som jag skrev på FB, vi ska göra nästan samma resa i höst, september. Vi har varit en del i Kroatien och där kan jag rekommendera hela kusten. Jag har för mig det finns 80 mil, och varje liten del har sin charm. Jag förväntar mig liknande natur i både Albanien och Motenegro. Den senare blev ju utsedd som vackraste resmålet 2014 (Lonley planet har jag för mig). Så glöm nu icke kameran, resten är inte så noga. Ta många bilder så att du kan återuppleva resan framöver.
  Jag kommer att skriva om vår resa på bilresaieuropa.se så småningom. Kanske dagliga uppdateringar. Jag får se om det finns kontakt med yttervärlden.

  1. Hej Göran! Kul att du kikar in! Ja jag tror naturen helt klart kommer vara imponerande.

   Ja det där med uppkoppling kan bli en utmaning.

 6. Vilken sommar! Säg till om du får en stund ledig och vill köra bloggutbyte. Jag är fri förutom någon gång runt 3-19 juli. 🙂

 7. Wow – vad häftigt Linda att du drar iväg ensam, helt rätt! Men kul att du får sällskap av Sofia längs med vägen också. Ser fram emot att hänga med på den här resan online 😉

  1. Ja det känns stort och coolt. För bara ett år sedan hade jag aldrig i mitt gjort det här. Resebloggandet har verkligen hjälpt mig att komma hit. Ja kul med Sofia, henne har jag ju träffat några gånger men om vi resematchar – det återstår att se. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.