Sommarplaner 2019 – ljuvligheter i bästa sällskap

Posted on

Sommarplaner för 2019 börjar ta form och det finns så mycket att längta efter och jag vet inte vad jag ser fram emot allra mest. 2019 blir ett toppenår!

Sommaren 2019 känns som en enda lång festlighet av lyckorusiga händelser som avlöser varandra. Såklart inte minst för att den inleds med det jag längtat efter i åratal. Vi ska gifta oss! Utöver det ska jag få göra det jag älskar allra mest: Resa, rida, jobba och pussas. 

Mina sommarplaner 2019

När jag går igenom sommaren så får jag det till sex olika, vitt skilda etapper i perfekt balans och symbios. En kärleksfestival, en bröllopsresa, ett ridläger och en miniresa till en ö jag velat åka till länge.

Bröllop – vår kärleksfestival i Malmköping

Sommaren inleds starkt med ett efterlängtat bröllop. Har fortfarande inte helt förstått att detta ska ske, jag ska bli fru! Vi kör igång med grillfest på fredagen för att komma i festivalstämning, hälften av gästerna sover i tre stora hus och sedan är det vigsel på lördag i en mysig fruktträdgård. Därefter mingel och fest i en lada och just den här delen har jag minst koll på eftersom vi lämnat över ansvaret för det till vår värdparskvartett. Dans med full energi och en frukost i gräset som avslut. Förväntar mig magi!

sommarplaner
Nyårsafton i Namibia på resan där Erik friad på Arlanda. Galet att det är 2,5 år sedan

IOGT-NTO:s högtid – kongress i Örnsköldsvik

Varannan sommar är det kongress, alltså årsmöte, för IOGT-NTO där jag jobbar. Förberedelser inför alla beslut som ska fattas då har varit min huvudsakliga arbetsuppgift senaste sex månaderna, äntligen grand final! Nästan en hel vecka av folkrörelsehjältar och många goda vänner väntar också. Ser mycket fram emot detta.

Bröllopsresa – bilsemester i Europa

Direkt efter kongressen blir det raka spåret till Paris där det är bröllop för min äldsta barndomskompis. Det blir intimt och härligt på franskt vis. Därefter ska jag och Erik bila i Europa längs en rutt som inte är spikad. Vi vet att vi vill till Slovenien och att vi satsar på att ta oss dit via de södra delarna av alperna. Genom Frankrike, ett stopp i Genève, genom norra Italien och framme vid Slovenien. På väg hem hoppas jag på några stopp i Slovakien och sedan hela vägen genom Polen. Totalt knappt tre veckor siktar vi på att vara borta men det blir nog rätt så spontant.Tips längs vägen, eller på omvägar, mottages tacksamt.

sommarplaner
Slovenien 2017, ett land jag längtat efter att få åka tillbaka till. OBS, händer sällan!

Den bästa avkopplingen – Ridläger på Hallmyra

Efter en mellanlandning och blomvattning i Sundbyberg ska jag byta miljö fullständigt och gå in i hästbubblan. Två ridpass om dagen, poolhäng mellan varven och hjälpa till lite på gården. Jobba med kroppen, ha fina samtal och lukta häst dygnet runt. Ljuvligt!

Njuta av Sommarstockholm – och starta jobbhjärnan

Efter ridlägret börjar jag jobba igen och jag siktar på att göra det i ett makligt tempo utan fulla dagar och på så vis ta vara på det bästa av augustistockholm. Hänga i en park, möta upp vänner, kanske sova en extra timme på morgonen och lyssna på sommarprat i kvällssolen.

Bonusresa – Malta!

Alldeles nyss bokade jag en resa till Malta. Erik ska jobba på Medelhavskryssningar tre veckor i augusti och när jag hittade toppenbiljetter dit gjorde jag slag i saken för att möta upp honom för en lunch den dagen de ligger i land. Direktflyg med SAS för en femhunka och sedan samma pris med Ryanair till Göteborg, slagga hos en vän och ta första SJ-tåget upp till sthlm för 220 spänn. Gå direkt till jobbet och göra mig redo för ny period av jobb med ny chef och nya utmaningar att ta tag i efter sommarens kongressbeslut. Malta har jag längtat efter länge och när jag hittar direktflyg till riktigt bra pris då gör jag slag i saken även om det bara blir 2,5 dag på plats.

sommarplaner 2019
Inspiration för Malta kan jag bland annat finna hos Freedom travel som skrivit en drös med inlägg och tagit bilden.

Reseblogga sommaren 2019 – same same eller?

Blogginläggsfrekvensen känns just nu lite svårt att upprätthålla. Även om jag älskar att blogga och gör det med glädje nästa varje gång så är inte blogga det jag helst av allt vill ägna tid åt på min bröllopsresa. Då ska jag spendera tid med min man! (Känns helst sjukt att skriva “min man”.)

Gissningsvis fylls sommarens blogginlägg av små hälsningar och korta reflektioner istället för guider, komplexa resonemang och mastodontinlägg. Jag försöker förlika mig med att det är den bästa formen för denna sommar även om jag gärna skulle vilja stoppa tiden och skriva två timmar om dagen.

Hur är dina sommarplaner?

Det känns som att den här sommaren kommer gå vara som en mjukglass. Extremt god och fylld av ljuvligheter samtidigt som den smälter bort alldeles för snabbt. En lyckad sommar bygger för mig på att använda alla tre sommarmånader och inte bara se sina fyra-fem veckor semester. Det kommer jag verkligen göra.

Jag hoppas ni vill hänga med mig på mina sommarplaner. Vad ser du fram emot allra mest med din egen sommar?

8 thoughts on “Sommarplaner 2019 – ljuvligheter i bästa sällskap”

  1. Vilken härlig sommar! Underbart med bröllop förstås!!! Och kul med Malta oxå, det är en ö vi gillar 🙂 För vår del blir det bland annat Kroatien och Estland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *