Stories från april 2017

Posted on

April – denna vårmånad då det aldrig blev vår, då jag lärde mig göra polkagrisar och matade en svan. Träffade massor med vänner och firade mor som blev 60 – här är stories från April.

Mål, listor, sammanfattningar – jag älskar allt som går att strukturera och följa upp. Rapporter och månadsutvärderingar är ofta de inlägg som jag själv gillar bäst hos andra bloggar och från dessa har jag hämtat mycket inspiration. Nu är det dags för 155:an att börja med detta – jag ger er Stories från månaden som gick

Stories från april 2017

Aprilresan 

April blev en riktig Stockholmsmånad med ett enda undantag – jag åkte hemhem. Hem till en 60-årsfest och återseende av väldigt många barndomskompisar. Vaknade på söndagsmorgonen av att det låg snö på marken, nu får det väl ändå vara nog!

Aprils favoritinlägg

Förvånande nog, det inlägg som handlar om vart jag inte lockas att åka är det mest lästa inlägget med förkrossande majoritet. Jag delade inlägget i facebookgruppen Vi som gillar att resa och där kommenterades det flitigt. Blir en sammanställning av vad folk tyckte i ett kommande inlägg.

Aprils babe

Min mor! 60 bast och det finns ingen hejd på energin! Åker snowboard, dansar, bjuder på sig själv. En gång skrev jag så här i ett blogginlägg med anledning av mina drivkrafter

Mitt driv kommer i grund och botten från mina föräldrar. Min mammas hjärta är stort och hon anstränger sig alltid för att uppnå rättvisa. En stor utmaning för en fyrbarnsmor med en äldsta dotter (jag) som krävt millimeterrättvisa hela sin barndom. En stor utmaning för en högstadielärare med 30 elever med olika förutsättningar och betygssystem och politik som förändras.

Min mor Tina och tårtorna!
Min mor Tina och tårtorna!

Aprils lärdom

Jag har lyssnat på två spännande radioprogram från P1 om nudging, om hur vi kan påverka vårt undermedvetna att göra mer miljövänliga val. Finns väldigt många paralleller att dra till medvetet resande så jag filurar på ett eget inlägg om det.

Aprilminne

Jag hade lyxen att få hänga med på den present som Erik fick av sin familj i 30-års present – nämligen en workshop i polkagrisbakning. Snabbt gick det, fascinerande hantverk som kräver skicklighet och oerhört gott att äta när de fortfarande var ljumna. Kan verkligen tipsa om att besöka Gamla stans polkagriskokeri. Om inte för att baka så för att äta. Riktigt häftig svensk tradition och en butik som jag förstår att turister älskar att botanisera i.

2017-04-20-18-13-59
Eriks 30-års present från sin familj var en workshop i att baka polkagrisar – det var så roligt. Och svårt!

Aprilbild

När jag kände mig liten med en svan i Sundbyberg...
När jag kände mig liten med en svan i Sundbyberg…

April och privatlivet

April går inte till historien som min bästa månad men jag förstod först för någon dag sedan varför. Inget stort jobbigt har hänt men flera lite lågintensiva grejer har gnagt på min ofta glädjefyllda vardag. Jag har inte tränat på fyra veckor pga hosta som inte ger sig. Att leva i flyttningsmode är inte bekvämt + stress över att inte veta om jag kommer få det jag vill ha för lägenheten. En del kluriga frågor på jobbet att hantera och lite PMS-strul på det.

Tre riktiga höjdpunkter är dock

  • Att vara med i SVT Opinion – jag älskar att debattera i TV, tänk när jag får diskutera att resa medvetet, drömmen!
  • Att jag ätit middag med sex olika sällskap – alla dessa fina vänner jag har i mitt liv alltså <3
  • Att Emma och Lovis kom på besök och förgyllde en helg
Erik hämtar upp Emma och Lovis som blev fast i t-banan den 7 april
Erik hämtar upp Emma och Lovis som blev fast i t-banan den 7 april

Aprilkänslan

Ovisshet och förväntan, två sidor av samma mynt. Det är så jag känner inför nuvarande/nya lägenheten, jobbet, träningen. Jag gör mig inte bäst i ovisshet, jag är mycket bättre versionen av mig själv i trygghet och kontroll. Nyttigt att hålla sig utanför boxen ibland!

Aprils reseplanerande

Jag drömmer mig framförallt bort till Balkanresan som inte är spikad men däremot börjar bli lite tydligare med vart jag vill hålla mig. Känns aningen oroligt efter det som händer i Makedonien just nu. Som vanligt är det inte ett dugg synd om mig jämfört med alla de i Makedonien som känner sig hotade. Vi ska aldrig ta vår demokrati för givet.

Aprillänkar

Inlägg som är minst sagt värda att läsa för dess finhet eller klokskap!

 

8 thoughts on “Stories från april 2017”

  1. Så himla finigt. Tack för länkningen och bra april på det personliga planet ändå. Sugigt väder och Sthlmsdåd. Skum månad på nått vis. Blandmånad.

    1. Ja på ett sätt borde ju månaden gå till världshistorien som sämst bara för dådets skull men å andra sidan så finns det ju så många andra godheter här i världen att fokusera på.

    1. Tack själv för bra inlägg. Ja, april var ju helt klart både upp och ned på många sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *