Stories från december 2022

Posted on

December, en månad då varenda dag spenderas utanför Sveriges gränser. Sist jag hade det så var jan-mars 2016. Jag älskar att resa varenda, varenda dag som vi är här.

I all iver över allt jag ville blogga om under vår långresa så glömde jag helt bort att skriva en månadssammanfattning för november så den får helt enkelt utebli. Nu är jag på banan igen och det är både lätt och svårt att skriva om december när vi är mitt uppe i vår långresa.

Stories från december 2022

Den första decembermånaden där jag inte har med ordet jul en enda gång i min månadssammanfattning. Säger något om var vi befinner oss mentalt jämfört med hemma i Sverige. Förvånad att jag inte saknat julen mer.

Decemberresan

Chiang Mai! Denna fantastiska stad som jag skulle säga har exakt allt utom hav. Perfekt temperatur i luften och lagom fuktigt. Lagom stor till befolkning och yta. Massor att göra i gamla stan, i områdena utanför och utflykter med lite längre avstånd om 30-120 minuter. Jag skulle rekommendera alla som kikar på Thailand att åka hit så länge inte huvudfokus för resan är sol och bad.

Kanske är det bara jag som får massa känslor i kroppen av denna bild men jag älskar att vara i Thailand och hamna i kvarter där vanliga människor bor och lever.

Decembers favoritinlägg

Hur ska jag kunna välja? Jag är glad att jag gör veckosammanfattning under vår långresa, det är först då jag inser hur mycket vi faktiskt gör varje vecka. Några höjdpunkter från månaden har varit vår bilutflykt Samoeng-loop runt Doi Suthep-berget och att besöka Elephant Nature Park.

Decembers investering, skörd och omfamnande

Som jag skördar! Familjetid i oändlighet och passionen resa som aldrig tar slut. Sålt en klassuppsättning av Resenärens makt och bara njuter av vetskapen att när jag kommer hem så ska jag fortsätta mitt nya arbetsliv inom social hållbarhet och turism.

Bästa familjen Vismer!

Decembers lärdom

En månad fullproppad med ny kunskap om Thailand. Om hur mycket mer hjälpsamma, sociala och barnkära thailändarna är än svenskarna. Det delas ut frukt och kakor till våra barn från alla möjliga håll och gesten är så himla fin och jag undrar om jag kan ta med mig något av det beteendet hem för att göra Sverige lite varmare.

Decemberminne

Hur ska jag kunna välja. Men jag tror det blir några av de gånger då vi faktiskt lyckats söva båda barnen samtidigt om dagen eller kvällen när jag och Erik får lite efterlängtad egentid där vi kan äta en måltid utan att bli avbrutna. Det är så oerhört eftertraktat.

Vuxenlyx att få dricka en iskall chokladdrink med sin älskade man.

Decemberbild

Den här fina bilden tog min vän Johan på oss när vi besökte ett vattenfall under vår bilutflykt. Så nöjd med allt! Att vi var där nästan själva, att vattenfallet var häftigare än vi förväntat oss och att hela familjen finns fångad på en och samma bild.

Vattenfallet Tat Mok

December och privatlivet

Vad är ens ett privatliv på resande fot tänker jag på min egen fråga. Med tiden har jag blivit bättre på att unna mig saker. Flera massager, en extra bubbletea bara för att det är gott, manikyr och tid då jag får vara turist på egen hand utan att anpassa mig till tre andra. Det har gått bra att pausa jobbtankar men jag är inte säker på att samma kreativa explosion i min hjärna kommer skapas denna långresa som det gjorde under jorden runt 2016 pga att barnen får så stor del av min energi. Vi får se när resan är slut, än är det långt kvar.

Decemberkänslan

Tacksamhet. Obeskrivligt tacksam till mig själv och Erik för att vi ger oss och vår familj detta. För att vi sparat, planerat och pratat ihop oss för att den här resan ska bli av på det sätt som passar både oss som individer och hur vi vill resa och vad vi tror funkar med våra barn. Det är en lyx och ett privilegium att kunna åka men det har heller inte kommit av sig själv och varje dag känner jag tacksamhet för att vi är här.

Upplevelserna vi ger våra barn och minnena vi kan skapa genom att fota och prata om dem framöver, så tacksam för det.

Decembers reseplanerande

Dagligt planerande av vad vi ska hitta på kommande dag och vecka. Men också ganska mycket fokus på att planera vår tid i Vietnam. Det är mycket som ska klaffa när vi bara är tillåtna att vara i landet i 30 dagar pga visumregler. Synka det med besök från våra ursprungsfamiljer och försöka redan nu veta om vi vill vara på samma eller olika ställen. Det som blir, det blir bra men när en kan så vill jag såklart försöka göra det som jag tror är bäst.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *