Stories från december 2023

Posted on

December blev vit, fullmatad och fridfull. Julig och ljuvlig. Precis som en december ska vara. Utmärkt slut på året 2023.

Stories från december 2023

Decemberresan

Den årliga decemberresan till mina föräldrar bestod av en dags bilkörning norröver. Den här gången med stopp på Himlabadet i Sundsvall. En av de bättre barnpoolområdena för dess storlek så det var uppskattat av alla. Julen har spenderats i högtiden och barnens tecken med tomte, spontan ringdans utomhus, secret santa och julklappsspel. Pulkaåkning, slalompremiär för Jason och kusinlek.

Hela klanen Engström med respektive och ungar
Pulka är en hit!
Roligast att åka på rullbandet upp för backen

Decembers favoritinlägg

Mitt decemberfavoritinlägg är nästan alltid årssammanfattningen. Så även i år. Trots att den inte ens är färdigskriven eller publicerad ännu. Håll till godo!

Decemberminne

Förra december spenderade vi i Chiang Mai i Thailand. Det finns så mycket vi gjorde då med vår familj som vi gärna ser tillbaka på. Miss Li går varm just nu. “För det vi gör nu. Blir våra minnen sen på ett ålderdomshem.” En sann klyscha att påminna sig om.

En av höjdpunkterna december 2022.
Julafton 2022

Decemberbild

Den här bilden innehåller extra allt. Elton som spontant fick hoppa in i Hallmyras Luciatåg och när vi stod där uppställda hör jag hur Elton sjunger med i Luciasången som spelas. Och så en pappa som norpar sig en puss mellan varven då han serverar våfflor från sin hästtransport-våffelvagn.

Trio!

Decembertanke om turism

Med anledning av alla reflektioner kring turismspaningar finns det hur mycket som helst att säga om detta men jag tycker särskilt två frågor är extra intressanta. Det ena är hur vi ser allt mer tillrättalagd turism, alltså där resmålen blir en disneyfierad kuliss utan riktiga invånare som bor och verkar på platsen och det andra den svåra balansen att reglera och rätta till turismen innan den går överstyr. Det är starka krafter som driver på en expandering åt olika håll och färre krafter som motar och kanaliserar engagemanget innan de blir för sent och då har redan konflikt och konsekvenser uppstått.

December och privatlivet

December började bra med Idolfinalen med mina systrar. Strax därpå inleddes årets längsta vab-period. Vi har varit extremt förskonade under hösten så inte mer än rimligt att detta skulle komma förr eller senare. Glad för egenföretagarlivet som skapar flexibilitet men också en viss stress över att göra lika mycket jobb på hälften så mycket tid.

Det blev därmed inte så luftig december (fram till jullov) som planerat utan snarare 20 dagar då jag fick visa prov på min effektivitet för att hinna med allt jag ville. Vilket jag gjorde och jag blir lika nöjd med mig själv varje gång. Skönt att sista tredjedelen var desto lugnare som kontrast.

Det blev ett gäng träningspass i skidspåret både i Strängnäs och Vännäs. Jag och Erik tog oss ett egen-tids-dygn i Umeå med spa, tvårätters, godispåse framför American idol i sängen. Hotellnatt med tillhörande sovmorgon och frukost. Hur bra som helst.

Sisters!
Strängnäs golfbana levererar
Spa på Clarion i Umeå

Decemberkänslan

Jag tror min känsla är effektiv. Effektivt arbete och julstök men också effektiv vila/återhämtning om något sådant finns. Jag kunde snabbt komma in i jullovslunk helt fri från jobbtankar och andra uppdrag där jag bara är med familjen.

Decembers reseplanerande

Vi fortsätter hålla dialogen om vår kommande långresa öppen. Senaste samtalet innehöll Kanarieöarna, Costa Rica och Sri Lanka. I samma vevor pratar vi om vad som verkligen är prioriterat att göra i semesterväg nästa år och vad som får stå tillbaka till förmån för långresa. Det ena utesluter på ett sätt det andra om ekonomin ska funka.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.