Stories från februari 2021

Posted on

Februari har varit finemang! Firat födelsedag, finväder, fullföljt projekt och fastställt tågresa över påsk. Fem F av fem möjliga!

Stories från februari 2021

Februariresan

Jag har tittat tillbaka på två februariresor jag gjort tidigare, Ghana 2018 och Gambia 2019. Det är SÅ viktiga för mig. De är mina bevis för att jag kan resa vart jag vill i världen själv. För någon vecka sedan blev jag intervjuad av en tjej från gymnasiet som skulle skriva ett projektarbete om att resa själv. Kul att känna mig helt trygg i det och ha en massa råd att dela med mig efter mina insikter resornas gång.

En fin morgonpromenad längs en strand i Ghana
Utsikt över Gambias huvudstad Banjul

Februaris favoritinlägg

Det är med lätthet mitt reseönskelisteinlägg om vad jag hoppas på, kanske snarare drömmer om, att jag ska få resa och uppleva mellan jag är 35 och 40 år.

Februaris flow och glow

Först fick jag en februari med riktig vinter och sedan regnade allt bort på ett par dagar och nu är det fullt med vårluft och värme som strömmar in. Vilket väderflow!

Februaris lärdom

Jag behöver pyssel i mitt liv. Inte just klippa och klistra men annat. Nu när jag ä n t l i g e n broderat klart tavla på min lilla bebis (den erfarenheten blir ett eget inlägg i sig) är jag urless på just brodyr men har ett stort sug efter pussel. Så turligt då att mina syskon gav mig ett världspussel i födelsedagspresent. Om man inte kollar vilka länderna är i listan med nummer eller på en karta är det nedrans klurigt måste jag säga. Så roligt!

Sista raderna broderas här!
Dessa länder var relativt lätt att spotta. Men länderna i Baltikum och Balkan var det värre med.

Februariminne

Jag har längtat efter att E ska börja gå i flera månader och nu verkar han så att säga ha knäckt koden. I morse gick han 35 steg. Ännu mer längtar jag dock tills jag ska få resa med honom och han tar sina 35 första steg på en strand, upp för ett berg, på en gågata i nån härlig stad.

Februaribild

Dessa två från min födelsedag. Urgoda vietnameiska vårrullar från Minh mat. Sen spillde jag ut den uuuurgoda dressingen så jag fick sörpla från bordet med sugrör. Så god var den. Det är då en nedrans otur att vi inte kunde vara i Vietnam just nu och äta vårrullar varje dag som planerat.

Februari och privatlivet

Det är ytterst lite vardagsspänning måste jag säga. Det mest spännande denna månad är nog förutom E:s alla utvecklingssteg att vi kört en snålmånad. Främst kopplat till mat, vi har ju inte så mycket andra utgifter när inga resor eller balunser sker. Det har varit rätt roligt att utmanas. Ingen take away, inget nyinköpt godis (tur det finns sparat så det räcker en hel månad), ingen kul dryck till maten, de flesta rätter för 10-20 kr/ portion. Vi får se om det gjorde nån skillnad när vi sammanställer.

Februarikänslan

Energi. Jag tror att det är en efterhandskonstruktion men det är ändå det ordet jag känner när jag tittar tillbaka. Jag har trötthetsdippar vissa kvällar, sover bra varannan natt och stirrar in i en skärm hela dagarna – trots det känner jag mig mentalt energifylld. Kanske är det promenaderna som gör det.

Februaris reseplanerande

Jag och lillvismer ska åka upp till mina föräldrar på påsk. Egen nattågskupé båda vägarna (ser nästan lika mycket fram emot tågresan som själva hänget). Uppehåll en vecka innan och efter med att träffa människor inomhus. Så är pandemilivet och jag är glad att jag tar chansen och har möjlighet att anpassa livet så att jag kan träffa några utvalda personer.

Senast vi åkte tåg var ganska exakt ett år sedan

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.