Upplevelser och resor jag önskar mig innan jag fyller 40 år

Posted on

Jag har skrivit en önskelista med resor och upplevelser som jag hoppas på och drömmer om för de kommande fem åren. Uttalade drömmar sägs vara lättare att nå.

Idag fyller jag 35 år, och det som känts otroligt långt bort, att fylla 40, det är faktiskt inom räckhåll. Jag har flera vänner som redan fyllt och de har gjort det med värdighet och jag har tänkt att dit är det evigheter för mig. Så är det inte längre. Fem år är ingen evighet.

Det här inlägget var otroligt roligt att skriva, jag är verkligen svältfödd på att drömma om resor till när och fjärran. Hoppas det är möjligt att realisera dessa inom en snar framtid.

Ensamresa i Bosnien och Herzegovina 2017

Önskelista: Resor innan 40 år

En önskelista innehåller nästan alltid mer än vad som går att få och nu har det varit så lite resedrömmande under ett helt år så nu tänker jag ta igen med råge. Utan inbördes ordning och utan hänsyn till vad som är möjligt, det här är resor och upplevelser jag önskar mig innan jag fyller 40 år.

Vietnamresan

Den finns fortfarande högt upp på önskelistan, den där Vietnamresan som pandemin omöjliggjorde. En längre tid på samma plats med utflykter i alla väderstreck är det önskar jag mig, i bästa fall redan senhösten 2021 eller något år senare.

Vietnam 2005, vill tillbaka

USA

Jag har vänner som ska flytta till Los Angeles när pandemin klingat av och sedan 2016 när vi vandrade Inkaleden med fyra personer från Arizona har jag velat åka och hälsa på dem. Besöka Grand Canyon med några som varit där flera gånger förut. Erik drömmer om Aspens i Colorado så jag önskar mig en 5-6 veckor i USAs sydvästra delar. Jag vill också pröva på westernridning så det finns också på önskelistan.

Erik guidar våra amerikanska vänner i gamla stan 2017

En svensk klassiker

Att göra en hel svensk klassiker finns kvar bland drömmar och livsmål så det jag önskar mig är motivation att träna mig i form nog att göra den för att inte skada kroppen och samtidigt kunna njuta och inte slita allt för hårt.

Träningsplatsen inför klassikern: Hammarbybacken

Ett långäventyr

När lilla Vismer är lite större än nu vill jag göra ett riktigt långäventyr. Kanske en seglarresa bland Centralamerikas länder och öar eller Sydostasien, Söderhavet och delar av Oceanien. Eller köra ned till Kapstaden och uppleva stora delar av den Afrikanska kontinenten. Kan också tänka mig att resa runt i Nepal med omnejd och knata till Everest Base camp.

Namibias oändliga vägar, 2018

Resa ensam

Jag vill resa ensam även post barn men ser även fram emot att resa ensam med barn. Jag vill ha revansch på Innsbruck som ställdes in men är också sugen på Kosovo och mer av Bosnien och Herzegovina. En medelhavsö bara för att äta gott och sola skulle inte heller sitta fel.

Ge mig medelhavet eller vad som helst så jag kan släcka min resetörst

Bestiga Kebnekaise och vandra lång

Mera svensk fjällvärld vill jag ha i mitt liv och eftersom det här är en önskelistan utan krav på realism innan jag fyller 40 så vill jag också önska mig att få möjlighet att bestiga Keb. Och Kilimanjaro också men det är mer en bonus. Jag vill också gå ett gäng dagar på raken och inte bara dagsetapper som jag gjort hittills. Antingen hardcore med tält eller mellan fjällstugor. Kungsleden står högt på listan.

Västerbottens fjällvärld 2020

Lofoten

Jag önskar mig en bilsemester till Lofoten och att få köra längs Norges kust och bland fjordar. Jag önskar mig dramatisk natur och spektakulära vägar och att känna mig så där levande som resor kan få mig och ännu mer glad för att detta innebär en kort resa och inte till andra sidan jorden.

Bergen i södra Norge 2019

Blir häften av detta uppfyllt skulle jag vara mer än nöjd. Tänk att jag ska bli 40 år inom några år, det är ju ändå lite svårt att ta in.

9 thoughts on “Upplevelser och resor jag önskar mig innan jag fyller 40 år”

  1. USA ligger högt upp på min lista också, jag drömde om att få åka till New Orleans i Juni i år för att fåra vår 10 åriga bröllopsdag, men men… 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.