Jag ska göra En Svensk Klassiker! (motiveras av resor, del 2)

Posted on

Göra En Svensk Klassiker. Så, då var det sagt. I en bloggrubrik till och med. Nej, ingen halv. Ingen tjej. En hel. 90 km Vasalopp, 30 mil Vätternrunda, 3000 meter Vansbrosimmande och 3 mil Lidingölopp. Start 2019. 

Detta är del två om att motiveras av att resor. Del 1 finns här.

En Svensk Klassiker motiverad av resor

Den kaxiga inställningen

Så, vad har det här med resor att göra? Jag ska berätta snart, först ska jag bara blotta min brist på självinsikt och blåögda bild av vad En Svensk Klassiker kräver. Jag har en enorm tilltro till min egen kropp. Den har levererat allt jag bett om i hela mitt liv.

Jag är inte på något sätt vältränad. Jag är grundtränad så med lite extra träning inför varje lopp tänker jag att det där kommer ge sig. Inte av sig själv men dugligt. Jag vet att det är en prestation att klara en klassiker men i detta nu är jag extremt naivt inställd till det hela. Hur svårt kan det vara? Hallå, min pappa har klarat Vätternrundan när han var 50 år och min mamma har tävlat i SM i längdskidåkning – visst har jag det liksom automatiskt i generna då?

Springa i Kroatien, till en svensk klassiker
Springa försöker jag göra minst en gång/resa. I kvällssolen i Kroatien går det att bli så här röd i ansiktet

Den genomskådade verkligheten

Det längsta jag åkt skidor är en mil. Min längsta cykling 12 kilometer, min längsta simning en kilometer och min längsta löpsträcka 11 kilometer. Det är ju helt klart en bit till loppdistanserna. Det finns inget annat mål än att ta mig runt. Inga måltider. Så jag tänker att jag kommer klara det. Min målbild är att göra alla tävlingar under 2019 och om mina knän klappar ihop på löpningen ja då är det i alla fall sista momentet. Det betyder att det är 15 månader kvar.

Den avgörande faktorn: Motiveras av resor

Så efter denna kaxiga utläggning utan självinsikt är det dags för övergången till resor. Min masterplan är att jag ska lyckas göra mig redo för En Svensk Klassiker genom att resa. Jag ska åka till fjäll och alper och öva längdskidåkning, kanske ta en tur till södra Frankrike och cykla. Åka på sol och badsemester och crawla mig fram genom vågorna och springa i varenda stad jag besöker. Kanske ett träningsläger eller tre på Palma. Möjligheterna är så att säga oändliga och jag kan ju slå cirkus fem flugor i en smäll. Resa, uppleva, motionera, njuta av omgivning och göra mig redo för 2019 års prestation.

En svensk klassiker på madeira
Kanske får jag resa med min syrra så jag får experthjälp. Här på Madeira gör hon benböj med mig som vikt.

Jag är inte riktigt så starkDet är här att motiveras av resor kommer in. Jag klarade Tjejmilen på min måltid delvis för att målbilden var skarp. Istället för att belöna mig med en jorden-runt-resa (vilket vore proportionerligt i förhållande till prestationen) så ska jag resa för att träna. Träna för att resa. Från och med nu måste alla resor innehålla minst ett träningspass. Under 2018 ska jag genomföra minst ett träningsläger på bortaplan och jag ska försöka uppleva ännu mer av Sverige. Jag har inte tänkt ut detaljerna men jag har ramarna. Resor ska få mig att klara En Svensk Klassiker och jag kommer behöva allt stöd och pepp i världen så jag hoppas du vill följa mig.

Har du några tips på platser som lämpar sig extra bra för träning i kombination med en resa? Hammarbybacken (på headerbilden) i all ära men nog vore det ju roligt med lite omväxling.

Blir du också sugen på att göra en klassiker kan du läsa mer här. Vill du också utmana dig själv med en eller flera lopp och bara träna och resa med mig – hör av dig. Kom igen, det blir kul!

23 thoughts on “Jag ska göra En Svensk Klassiker! (motiveras av resor, del 2)”

    1. Kul att jag kan räkna med dig som pepp! Jag är med och tror att jag kommer få ut mycket av den. Där jag fick mitt intervall tips som gjorde magi för tjejmilen. Alperna får det lov att bli, har du tips om ställen som passar sig för vårkanten där just både längd och vandring kan funka?

  1. Hurra, ser fram emot att följa din resa (bokstavligen talat!). Träning på resan är ett vinnande koncept, helt klart. Själv drömmer jag om att springa lopp utomlands, Berlin och NY står överst på listan just nu. #vagabondform for the win!!

  2. Härligt! Då vet vi vad vi ska göra när vi ses! Kollar du upp lämplig simhall för vårat pass? 🙂 Snacket i bastun efteråt är belöningen. Är du på? Kraaam

  3. Heja, heja! Och du kan ju ta några halvmaror runt om i Europa för att känna lite på längre löpdistanser. Portugal är kända för sina bra träningsresor och anläggningar men har inte testat själv. När jag löptränade som mest var dojjorna alltid med ut på resorna. Löprundor är ett fantastiskt sätt att upptäcka destinationer på!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.